Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βίντεο ντοκουμέντο από τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο - Πυρά στον αέρα από το ελληνικό Λιμενικό απέτρεψαν θερμό επεισόδιο

Βίντεο ντοκουμέντο από τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο -  Πυρά στον αέρα από το ελληνικό Λιμενικό απέτρεψαν θερμό επεισόδιο
Η εφημερίδα «Δημοκρατία» δημοσίευσεαποκαλυπτικό βίντεο από τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο
Τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στο Αιγαίο αποτυπώνει βίντεο ντοκομέντο που παρουσίασε η εφημερίδα «Δημοκρατία».
Το βίντεο και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται  είναι στιγμιότυπα από ένα επεισόδιο που έγινε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 στο Φαρμακονήσι, μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος.
Το επεισόδιο είναι γνωστό, η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος και οι άνδρες του Λιμενικού πυροβόλησαν για να τους απωθήσουν. Η ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος περιγράφει το ίδιο «στεγνά» το επεισόδιο, τονίζοντας ότι η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού.
Η πραγματικότητα όμως,δείχνει ότι το θερμό επεισόδιο ήταν πολύ κοντά.
Η ψυχραιμία των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, οι κινήσεις τους, κατά τη διάρκεια κάθε δευτερολέπτου, οπότε διήρκεσε η εμπλοκή -γιατί περί εμπλοκής επρόκειτο-, είναι η αιτία που δεν χύθηκε αίμα εκείνη την ημέρα.
Αυτές οι συγκλονιστικές εικόνες μάς δείχνουν πόσο κοντά είναι ένα θερμό επεισόδιο και πάντα λόγω της προκλητικότητας και του παραλογισμού των Τούρκων.
Η τουρκική ακταιωρός, όπως φαίνεται στις εικόνες, δεν είχε σκοπό μόνο να προκαλέσει τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, αλλά να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος και να αποτελέσει την αιτία να υπάρξει φωτιά σε μια εύφλεκτη ισορροπία που επικρατεί στην περιοχή.
dimokratia1.JPG
dimokratia2.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης