Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κalin (Toυρκία): Οι ΗΠΑ πρέπει να τηρήσουν ίσες αποστάσεις στα ελληνοτουρκικά – Δεν δεχόμαστε όρους για τα F-16

Κalin (Toυρκία): Οι ΗΠΑ πρέπει να τηρήσουν ίσες αποστάσεις στα ελληνοτουρκικά – Δεν δεχόμαστε όρους για τα F-16
Αν δεν ξεπεραστεί το εμπόδιο του Κογκρέσου, η Τουρκία θα ψάξει για εναλλακτικές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας
Σχετικά Άρθρα
Την οργή της τουρκικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα των F-16 εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο Ibrahim Kalin, ο οποίος δήλωσε ότι η Άγκυρα θέλει να μείνει στο πρόγραμμα, αλλά δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν οι ΗΠΑ και ειδικότερα το Κογκρέσο.
O εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας αναφέρθηκε και πάλι στην Ελλάδα, λέγοντας πως αν οι ΗΠΑ δώσουν τα F-35 στην Αθήνα, τότε θα απολέσουν την ουδετερότητά τους στο ΝΑΤΟ.
«Aν στο Κογκρέσο κάποιοι γερουσιαστές όπως ο Menendez, φέρουν το θέμα αυτό (σ.σ. Σουηδίας Φινλανδίας) ως προϋπόθεση και αν ταυτόχρονα απαντήσουν θετικά στο αίτημα της Ελλάδας για τα F-35, θα χάσουν την ουδετερότητά τους στο ΝΑΤΟ.
Αν το θέσουν αυτό ως προϋπόθεση, αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το αποδεχτούμε.
Το λέω ξεκάθαρα.
Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε οποιοδήποτε βήμα αν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Εάν το πρόγραμμα των F-16 εξαρτηθεί από την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, θα ήταν προτιμότερο να μην το βάλουν καθόλου στην ατζέντα τους.
Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε αυτά τα θέματα είναι όλα ξεχωριστά.
Το πρόγραμμα των F-16 το βλέπουμε ως μια αξιότιμη εναλλακτική για την ενδυνάμωση της Αεροπορίας μας, αλλά και την ενίσχυση του ΝΑΤΟ.
Aν η κυβέρνηση των ΗΠΑ η το Κογκρέσο θέσουν προϋποθέσεις ή πουν "αν δεν κάνετε αυτό δεν θα γίνει αυτό", εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας και δεν θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια.
Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για τον εκσυγχρονισμό και τις ανάγκες του θα ψάξουν άλλες εναλλακτικές».

Για Σουηδία

«Ακούμε τέτοιες πληροφορίες και φήμες πως το Κογκρέσο θα θέσει ως προυπόθεση για να μας δώσει τα F-16 να δώσουμε το πράσινο φως για την ένταξη των Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Υπάρχουν τέτοιες εκτιμήσεις.
Μας μεταφέρθηκε πως η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια απαίτηση ή επιθυμία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης