Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Εάν η Σουηδία δεν τηρήσει το μνημόνιο του 2022, δεν θα εγκρίνουμε την ένταξη της στο ΝΑΤΟ

Cavusoglu: Εάν η Σουηδία δεν τηρήσει το μνημόνιο του 2022, δεν θα εγκρίνουμε την ένταξη της στο ΝΑΤΟ
Η Τουρκία παραμένει αρνητική για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Επιμένει η Τουρκία στο σενάριο της ξεχωριστής αξιολόγησης των αιτημάτων Σουηδίας και Φινλανδίας για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ.
«Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να επικυρώσει την υποψηφιότητα της Σουηδίας για το ΝΑΤΟ αν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το τριμερές μνημόνιο του 2022» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, από την Ουγγαρία.
«Η FETO και το ΡΚΚ έχουν έντονη δραστηριότητα στη Σουηδία. Άλλαξαν τον νόμο, αλλά οι προκλήσεις κατά της Τουρκίας συνεχίζονται. Δεν έχουμε προβλήματα με τη Φινλανδία. Η Φινλανδία είναι πιο θετική» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Μία ημέρα πριν, ο Cavusoglu είχε χαρακτηρίσει «προβληματική χώρα» τη Σουηδία λέγοντας πως «θα είναι μια δίκαιη στάση αν κάνουμε μια διάκριση μεταξύ προβληματικής χώρας με τη λιγότερο προβληματική χώρα».
«Κατά την γνώμη μου θα είναι μια δίκαιη στάση αν κάνουμε μια διάκριση μεταξύ προβληματικής χώρας με μια λιγότερο προβληματική χώρα. Εμείς ως Τουρκία αν στο ΝΑΤΟ και σε αυτές τις χώρες λάβουν μια τέτοια απόφαση σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να το αξιολογήσουμε ξεχωριστά και όπως λέμε και ο πρόεδρος μας λέει "στο θέμα της Φιλανδίας μπορούμε να έχουμε μια διαφορετική αξιολόγηση σε σχέση με την Σουηδία"» δήλωνε χθες (30/1/2023), ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης