Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Πιθανή μια συνάντηση με τον υπ. Εξωτερικών της Συρίας τον Φεβρουάριο

Cavusoglu: Πιθανή μια συνάντηση με τον υπ. Εξωτερικών της Συρίας τον Φεβρουάριο
Μια τέτοια συνάντηση θα σηματοδοτήσει τις πρώτες συνομιλίες υψηλού επιπέδου μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού από τότε που άρχισε ο πόλεμος στη Συρία το 2011.
Σχετικά Άρθρα
Ανοιχτό άφησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Σύρο ομολόγο του, Faisal Mekdad, στις αρχές Φεβρουαρίου, διαψεύδοντας τις αναφορές για μια συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το Reuters. 
Μια τέτοια συνάντηση θα σηματοδοτήσει τις πρώτες συνομιλίες υψηλού επιπέδου μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία το 2011. 
Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σύγκρουση, υποστηρίζοντας τους αντιπάλους του προέδρου, Bashar al-Assad, ενώ έχει στείλει στρατεύματα της στο βορρά. Η Μόσχα είναι ο κύριος σύμμαχος του Assad και ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, έχει υποστηρίξει την επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών. 
Μιλώντας σε ζωντανή μετάδοση, ο Cavusoglu είπε ότι δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία για τη συνάντηση, αλλά θα πραγματοποιηθεί "το συντομότερο δυνατό".
Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ότι μια συνάντηση θα μπορούσε να προγραμματιστεί πριν από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, αλλά ο Cavusoglu είπε ότι δεν θα συμβεί τόσο σύντομα. "Έχουμε πει στο παρελθόν ότι υπήρχαν κάποιες προτάσεις για ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα, αλλά ότι δεν μας ταίριαζαν... Θα μπορούσε να είναι στις αρχές Φεβρουαρίου, εργαζόμαστε σε μια ημερομηνία", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης