Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα ενισχύεται αμυντικά - Λυπάμαι αν εκνευρίζεται η Τουρκία

Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα ενισχύεται αμυντικά - Λυπάμαι αν εκνευρίζεται η Τουρκία
Ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για τα ισραηλινά πυραυλικά συστήματα Spike NLOS
Σχετικά Άρθρα
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία, έστειλε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανακοινώνοντας τις υπογραφές των συμβάσεων για τα ισραηλινά πυραυλικά συστήματα Spike NLOS, εντός του μήνα.
«Γενικώς η Ελλάδα έχει εντείνει το αποτύπωμά της σε επίπεδο αμυντικής διπλωματίας αλλά και σε επίπεδο αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα γίνουν κι άλλα σ' αυτά τα επίπεδα. Λυπάμαι αν εκνευρίζουν την Τουρκία. Αυτό είναι το καθήκον και η δουλειά μας» ανέφερε μιλώντας στον Real FM.
«Άκουγα τον Erdogan που έχει προεκλογική περίοδο και αυτά πρέπει να πει, εκεί εντάσσεται η ρητορική του. Είπε μην μας ενοχλείτε να μην σας ενοχλούμε. Εμείς δεν ενοχλούμε κανέναν. Εμείς δεν είμαστε ταραχοποιός της περιοχής. Αυτό είναι η άποψη όλων και των εταίρων και των συμμάχων» συμπλήρωσε.

Οι διαπραγματεύσεις για τα Spike NLOS 

Σχετικά με τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις για τα ισραηλινά πυραυλικά συστήματα Spike NLOS σημείωσε πως «έγινε μια αργόσυρτη διαπραγμάτευση για ένα σύνθετο οπλικό σύστημα που έχει εφαρμογή και σε οχήματα στρατού ξηράς και σε ελικόπτερα. Είναι τρεις διαφορετικές συμβάσεις με διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές. Είναι σύστημα που έχουν ανάγκη οι ΕΔ, τις εισηγήσεις των επιτελείων ακούμε, βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των υπογραφών.
Μέσα στον Ιανουάριο άντε αρχές Φεβρουαρίου θα έχουμε τελειώσει. Θα έχουμε υπογράψει τις συμβάσεις. Από εκεί και πέρα τρέχει ο χρόνος μετά τη συμβασιοποίηση για την παράδοση. Όπως είπα είναι ένα σύστημα που έχουν απόλυτη ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις. Εκεί που υπήρχε η απόλυτη έρημος η μια διαπραγμάτευση διαδέχεται την άλλη. Αυτό φωνάζει από μόνο του. Δική μου υποχρέωση όσο πλησιάζουμε στην προεκλογική περίοδο να το επικοινωνούμε και στον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης