Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες απειλές από Kalin: Δεν θα δεχθούμε επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη - Σοβαρές οι συνέπειες για την Ελλάδα

Νέες απειλές από Kalin: Δεν θα δεχθούμε επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη - Σοβαρές οι συνέπειες για την Ελλάδα
Ο εκπρόσωπος του Erdogan υποστήριξε πως η Τουρκία δεν θα αναπάντητη ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων
Σχετικά Άρθρα
Με... σοβαρές συνέπειες απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα σε περίπτωση που προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών υδάτων νοτίως της Κρήτης.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και ερωτηθείς για το τι θα κάνει η Άγκυρα σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων στην Κρήτη στα 12 μίλια, o Ibrahim Kalin, εκπρόσωπος του Recep Tayyip Erdogan, είπε: «Όχι στα 12 μίλια, αλλά ακόμη και στα 6, 7, 8, 9 μίλια να γίνει επέκταση, δεν είναι δυνατόν να το δεχθούμε αυτό, αποκλείεται. Αυτό θα έχει βαριές συνέπειες και για την Ελλάδα». O Kalin κάλεσε την Αθήνα να μην ακολουθήσει αυτό το... μονοπάτι. «Αν κάνουν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν πρόκειται να το αφήσουμε ποτέ αναπάντητο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αν και ο ίδιος απέφυγε να κάνει αναφορά στο casus belli, ο Kalin υπενθύμισε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu. «Κι ο υπουργός των Εξωτερικών μας το είπε επίσης αυτό τις προάλλες. Όχι μόνο στα 12 μίλια, αλλά οποιαδήποτε ενέργεια που θα γίνει πάνω από τα 6 μίλια, θα έρθει αντιμέτωπη άμεσα με την ένσταση, την αντίθεση και τη σθεναρή αντίσταση της Τουρκίας. Ας το δηλώσουμε λοιπόν ξεκάθαρα. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να το δεχτούμε αυτό, ακόμα και αν δεν πάνε στα 12 μίλια, αλλά στα 6,7,8,9. Αυτό αποκλείεται. Αυτό θα είχε βαριές συνέπειες και για την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, επιθυμούμε και περιμένουμε να μην προσφύγουν σε ένα τέτοιο μονοπάτι. Αν κάνουν βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν πρόκειται να το αφήσουμε ποτέ αναπάντητο» είπε ο Kalin.

Μάταιες οι προσπάθειες για πιέσεις μέσω τρίτων

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Erdogan χαρακτήρισε «μάταιες» τις «προσπάθειες να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία μέσω άλλων χωρών» επισημαίνοντας: «Με άλλα λόγια, αυτά δεν θα έχουν καμία επιρροή στην Τουρκία και θα βλάψουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ενδεχόμενη ζημιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα αυξήσει την ένταση στην περιοχή. Αυτό δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης