Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επίσκεψη Cavusoglu σε ΗΠΑ - Συνάντηση με Blinken στις 18 Ιανουαρίου

Επίσκεψη Cavusoglu σε ΗΠΑ - Συνάντηση με Blinken στις 18 Ιανουαρίου
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του στις 18 Ιανουαρίου
Σχετικά Άρθρα
Επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει στις 17 Ιανουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, επισημαίνοντας ότι θα έχει πολλές επίσημες επαφές.
«Η συνάντηση με τον Blinken θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου στις 13:00. Θα έχουμε πολλές επαφές.
Ίσως πάμε στο Χιούστον και ανοίξουμε το νέο κτίριο του Γενικού Προξενείου μας εκεί» δήλωσε ο Cavusoglu.
Υπενθυμίζεται ότι οι τεχνικές συνομιλίες ΗΠΑ και Τουρκίας για την αγορά F-16 έχουν ολοκληρωθεί, ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ αποφάσισε να αφαιρεθούν πλήρως από το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό τα άρθρα που έθεταν περιοριστικούς όρους.

Συνάντηση Erdogan με Assad;

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, με τον Σύρο ομόλογο του, Bashar al-Assad, ο Cavusoglu απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση. «Δεν θα ήταν σωστό να κάνουμε μια τέτοια πρόβλεψη. Σε τελική ανάλυση, αυτή είναι μια απόφαση που θα λάβει ο πρόεδρος μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η συνάντηση στη Μόσχα

Πάντως, οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας, της Συρίας και της Ρωσίας θα συναντηθούν -πιθανότατα στη Μόσχα- το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με αναλυτές, η Μόσχα προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο συμμάχων της, που ενώνονται από έναν κοινό «εχθρό» – τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, που περιγράφονται ως «τρομοκράτες» από την Άγκυρα και υποστηρίζονται από την Ουάσιγκτον.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η Άγκυρα εξαπέλυσε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία στα τέλη Νοεμβρίου, απειλώντας με μια νέα χερσαία επιχείρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης