Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στον Akar η σκυτάλη για το casus belli: Η Αθήνα μας προκαλεί - Ένα λάθος βήμα τους θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα

Στον Akar η σκυτάλη για το casus belli: Η Αθήνα μας προκαλεί - Ένα λάθος βήμα τους θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι «η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει»
Σχετικά Άρθρα
Στον Hulusi Akar πέρασε η σκυτάλη για το casus belli.
Ένα μόλις 24ωρο μετά τις πολεμικές ιαχές από τον Τούρκου υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αφού υπενθύμισε την απόφαση του 1995 για το casus belli, «προειδοποίησε» την Ελλάδα πως ένα λάθος βήμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.
«Δεν δεχόμαστε την αύξηση των χωρικών υδάτων πάνω από 6 μίλια. Αυτό περιμένουμε να γίνει κατανοητό. Το 1995 έγινε μια μελέτη στη Βουλή, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι, να γίνει κατανοητό καλά. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, μιλώντας στο NTV.
Akar_1.JPG
Αποστρατιωτικοποίηση νησιών

Παράλληλα, ο Akar αναφέρθηκε και στην αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών και κατηγόρησε την Αθήνα ότι... προκαλεί.
«Η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «τα νησιά οπλίζονται. Πρέπει να λάβουμε προφυλάξεις κι εμείς».

Η... πρωτοβουλία κατά της Ελλάδας από τη Λιβύη

Εν τω μεταξύ, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak προανήγγειλε σήμερα (30/12/2022) ότι η Λιβύη θα αναλάβει «πρωτοβουλία» κατά της Ελλάδας για το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια.
«Η ένταση μεταξύ Τρίπολης - Αθήνας θα αυξηθεί περισσότερο το επόμενο διάστημα λόγω των μονομερών βημάτων της Ελλάδας.
Στην πραγματικότητα, το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης καταδίκασε τη συμφωνία που έγινε με διεθνείς εταιρείες. Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα επέβαλε τη δική της στάση σε περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας και η κυβέρνηση της Τρίπολης προειδοποίησε την Αθήνα να μην προβεί σε μονομερή μέτρα σχετικά με τις επίμαχες περιοχές.
Αναφέρεται ότι το προσεχές διάστημα, η διοίκηση της Τρίπολης θα ξεκινήσει πρωτοβουλία κατά της Αθήνας για την προστασία των δικαιωμάτων της στη Μεσόγειο. Η Άγκυρα αναμφίβολα δεν θα αρνηθεί την πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική της υποστήριξη στη Λιβύη σε αυτή την ένταση. Θα είναι χρήσιμο να παρακολουθείται στενά η διπλωματική κίνηση που θα πραγματοποιηθεί στη γραμμή Τρίπολη-Άγκυρα τις επόμενες ημέρες» αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης