Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συμφωνία Aλβανίας - Τουρκίας για Bayraktar - Rama: Περήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά με τον Tayyip Erdogan

Συμφωνία Aλβανίας - Τουρκίας για Bayraktar - Rama: Περήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά με τον Tayyip Erdogan
Είμαστε περήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά με την Τουρκία, είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός
Συμφωνία μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης και της Baykar Teknoloji για την αγορά του Bayraktar TB2 SİHA υπεγράφη την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama, ο Αλβανός υπουργός Άμυνας Niko Pelesi, ο Τούρκος Πρέσβης στα Τίρανα Tayar Kaan Atay, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar Technology Haluk Bayraktar και στελέχη του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας παρευρέθησαν στην τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο όπου διαμένει ο πρωθυπουργός.
Σε δηλώσεις του, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Rama εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος έπαιξε βασικό ρόλο για την προμήθεια των SİHA, χρησιμοποιώντας τις λέξεις «Θα ξεκινήσω από εκεί που πρέπει να ξεκινήσω.
Είμαστε περήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά με την Τουρκία.
Όταν πρόκειται για τα UAV Bayraktar, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν αρκεί μόνο να έχουμε χρήματα».
Πρέπει να θεωρηθούμε επαρκείς και το πιο σημαντικό να είμαστε στη σωστή πλευρά.
Είμαστε περήφανοι που είμαστε στην ίδια πλευρά με τη Δημοκρατία της Τουρκίας και τον στρατηγικό εταίρο μας Recep Tayyip Erdogan…».
Αναφέροντας ότι ήταν μια πολύ καλή μέρα για τις δύο χώρες, τα δύο υπουργεία και τις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών, ο πρωθυπουργός Rama τόνισε ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Αλβανίας βελτιώνονται μέρα με τη μέρα και σήμερα βρίσκονται στο καλύτερο σημείο από ποτέ».
ad.JPG
Στη συνέχεια, ο Rama είπε ότι όχι μόνο έφερε την καλύτερη τεχνολογία στην Αλβανία, αλλά και ένα νέο πεδίο γνώσης, όπως το Baykar Teknoloji, και ότι αυτή η συμφωνία δεν περιορίζεται μόνο στην αγορά UAV, αλλά περιλάμβανε και την εκπαίδευση 30 ατόμων.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε, «τ α 30 άτομα που θα εκπαιδευτούν θα τοποθετηθούν στην αεροπορική βάση Kuçova.
Θα είναι έτοιμοι για κάθε είδους αποστολές.
Ελπίζουμε να μην συμβεί ποτέ, αλλά ζούμε σε μια ανασφαλή εποχή και μπορούν πάντα να χρησιμοποιηθούν ενάντια σε απειλές», είπε.
Λέγοντας ότι τα εν λόγω UAV μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για πολιτικούς σκοπούς, ο Rama είπε: «Θα παρακολουθούμε την κυκλοφορία.
Θα παρακολουθούμε τους καταζητούμενους.
Θα το χρησιμοποιήσουμε για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών και στον έλεγχο των δασικών πυρκαγιών».

«Δεν αρκεί να ευχαριστήσουμε»

Ο πρωθυπουργός Rama είπε: «To να ευχαριστήσουμε τον παλιό μας φίλο, τον αξιότιμο φίλο της χώρας και της κοινωνίας μας, τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.
Ευχαριστούμε επίσης τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας.
Διότι θα ήταν πολύ δύσκολο να προετοιμαστούν τα απαραίτητα κανάλια για το νομικό μέρος αυτής της συμφωνίας χωρίς αυτόν» , είπε.

Μακροχρόνιες και φιλικές σχέσεις

Στην ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος της Baykar Teknoloji, Bayraktar, αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες και φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είπε: «Έχουμε μια αιώνια συμφωνία φιλίας που υπογράφηκε πριν από 100 χρόνια και έχουμε ακόμη μια συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης».
Ο Bayraktar είπε, «Αυτή η τεχνολογία είναι μια τεχνολογία που έχει αποδείξει τι αξίζει.
Αυτή η τεχνολογία είναι μια τεχνολογία που πρέπει να χρησιμοποιείται όχι μόνο στον πόλεμο αλλά και στην ειρήνη.
Ελπίζω ότι αυτή η τεχνολογία θα ανοίξει μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και θα προστατεύσει την ανεξαρτησία και την κοινωνία της Αλβανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης