Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar για επιθέσεις στη Συρία: Έχουμε δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Οι επιχειρήσεις μας αφορούν μόνο τρομοκράτες

tags :
Akar για επιθέσεις στη Συρία: Έχουμε δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Οι επιχειρήσεις μας αφορούν μόνο τρομοκράτες

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι Τουρκία και Ιταλία έχουν από καιρό κοινές παραδόσεις, αξίες και μια κοινή μεσογειακή κουλτούρα

Σχετικά Άρθρα
Για... αυτοάμυνα έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, αναφερόμενος στις τουρκικές επιθέσεις στη Συρία.
«Το PKK, το οποίο αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, λειτουργεί με διαφορετικά ονόματα για να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα. Το βασικό σημείο είναι ότι το PKK και η συριακή προέκτασή του, YPG, είναι ίδια οργάνωση» δήλωσε ο Akar μιλώντας στην ιταλική Il Messaggero και συνέχισε «έχουμε δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Αναμένουμε από τους φίλους και τους συμμάχους μας να διακόψουν όλους τους δεσμούς με αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση και να είναι σε ειλικρινή αλληλεγγύη και συνεργασία μαζί μας στον αγώνα μας ενάντια στη μάστιγα της τρομοκρατίας».
Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επεσήμανε πως «οι τρομοκράτες είναι ο μόνος στόχος στις επιχειρήσεις.
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους Κούρδους ή με οποιαδήποτε άλλη εθνοτική ομάδα. Οι επιχειρήσεις μας αφορούν μόνο τρομοκράτες» είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τους «στόχους της Τουρκίας στη Συρία και το Ιράκ», ο Akar επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει κάνει περισσότερα για τον συριακό λαό από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Όπως δήλωσε, όλος ο κόσμος, ειδικά οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι, το γνωρίζουν, ενώ υπενθύμισε ότι η Τουρκία φιλοξένησε τους Σύρους που δραπέτευσαν από τον πόλεμο.

Η συνάντηση Erdogan με Meloni

Εν τω μεταξύ, ο Akar αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, με την Ιταλίδα πρωθυπουργό, Giorgia Meloni. Όπως επεσήμανε, η Τουρκία και η Ιταλία, ως δύο σημαντικοί σύμμαχοι στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, έχουν από καιρό κοινές παραδόσεις, αξίες και μια κοινή μεσογειακή κουλτούρα.
Υπενθυμίζοντας ότι οι δύο χώρες είναι στρατηγικοί εταίροι από το 2007, ο Akar είπε: «Η συνεργασία και οι διμερείς μας σχέσεις αναπτύσσονται μέρα με τη μέρα σχεδόν σε όλους τους τομείς, όπως η άμυνα, το εμπόριο, η εκπαίδευση και η υγεία. Θέλουμε οπωσδήποτε να επιταχύνουμε το έργο του συστήματος αεράμυνας SAMP-T.
Επιπλέον, τα δοκιμασμένα στο πεδίο προϊόντα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας προσφέρουν νέες ευκαιρίες για διμερή συνεργασία. Συνεργάστηκα στενά με τον προηγούμενο υπουργό Άμυνας της Ιταλίας Lorenzo Guerini και προσβλέπω στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της σχέσης με τον σημερινό υπουργό Άμυνας Guido Crosetto».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης