Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας (ΥΠΕΞ) στο Βελιγράδι: Οι θέσεις μας είναι σταθερές, δεν αναγνωρίζουμε το Κόσοβο

Δένδιας (ΥΠΕΞ) στο Βελιγράδι: Οι θέσεις μας είναι σταθερές, δεν αναγνωρίζουμε το Κόσοβο
O Nίκος Δένδιας επεσήμανε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας και των Δυτικών Βαλκανίων
O Έλληνας ΥΠΕΞ Νικόλαος Δένδιας συναντήθηκε με τον ομόλογο του της Σερβίας Dasic.
Ο Σέρβος ΥΠΕΞ τόνισε ότι “άκουσε από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών να τονίζει ότι οι θέσεις της Ελλάδος στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου- Μετόχια είναι σταθερές, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Σερβίας".
Ο κ. Δένδιας με την σειρά του τόνισε: “στη συνομιλία με τον Ντάτσιτς, ο επαναλαμβάνω την θέση της Ελλάδας για το Κόσοβο.
Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα προκειμένου να επιτευχθεί μια νομικά δεσμευτική λύση.
Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν στο παρελθόν είναι σημαντικές και πρέπει να επιμείνουμε να τηρούνται. Θα επαναλάβω αυτό που είπα στην Πρίστινα", είπε ο Έλληνας υπουργός.
Επεσήμανε ότι η συνεργασία, όχι μόνο μεταξύ των δύο υπουργείων αλλά και των κυβερνήσεων των δύο χωρών, αλλά και μεταξύ του Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι κρίσιμη για τη σταθερότητα της περιοχής.
«Η Ελλάδα δεσμεύεται να ενισχύσει περαιτέρω τους στρατηγικούς δεσμούς με τη Σερβία σε όλους τους τομείς», είπε ο Έλληνας υπουργός.
Ο Δένδιας επεσήμανε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας και των Δυτικών Βαλκανίων και πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η Σερβία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και η ΕΕ είναι ένας τόπος όπου ανήκει η Σερβία.
"Θέλουμε να δούμε την Σερβία να συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις της σε θεμελιώδεις τομείς σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ατζέντα και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε", δήλωσε ο ίδιος.
Ανέφερε δε ότι συζήτησε με τον Σέρβο συνάδελφό του πώς μπορεί να επεκταθεί η περιφερειακή συνεργασία, καθώς και η διοργάνωση δύο τριμερών συναντήσεων, η μία μεταξύ Ελλάδας, Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας και η άλλη Ελλάδας, Σερβίας και Αλβανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης