Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Κάνουμε βήματα με τη Ρωσία - Η ανατολική Θράκη θα γίνει κόμβος αερίου και ενέργειας

Erdogan: Κάνουμε βήματα με τη Ρωσία - Η ανατολική Θράκη θα γίνει κόμβος αερίου και ενέργειας
Ο Erdogan δήλωσε ότι Ρωσία και Τουρκία είναι σε επικοινωνία, ώστε η Τουρκία να καταστεί ενεργειακός κόμβος
Σχετικά Άρθρα

Με τις πρωτοβουλίες της στον τομέα της ενέργειας, η Τουρκία στοχεύει να γίνει παγκόσμιος κόμβος για τον καθορισμό των τιμών αναφοράς του φυσικού αερίου, δήλωσε την Παρασκευή (16/12/2022) ο πρόεδρος της χώρας, Recep Tayyip Erdogan.
«Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε ένα παγκόσμιο κέντρο όπου θα καθορίζεται το συντομότερο δυνατό η τιμή αναφοράς του φυσικού αερίου», δήλωσε ο Erdogan σε μια τελετή για την ολοκλήρωση ενός έργου επέκτασης μιας υπόγειας εγκατάστασης αποθήκευσης φυσικού αερίου κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Η βορειοδυτική περιοχή της χώρας, η Θράκη, που συνορεύει τόσο με την Ελλάδα όσο και με τη Βουλγαρία, θα γίνει ένας ιδιαίτερα σημαντικός κόμβος τόσο για το φυσικό αέριο όσο και για το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) με την αύξηση της χωρητικότητας του LNG και της υπόγειας αποθήκευσης φυσικού αερίου, πρόσθεσε στην εκδήλωση στην περιοχή του Σηλυβρία.
Ο Erdogan δήλωσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε επαφή με τη Μόσχα, έναν σημαντικό παραγωγό και εξαγωγέα φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να καταστεί η Τουρκία ενεργειακός κόμβος.
Υπογραμμίζοντας επίσης τη σημασία των εγκαταστάσεων αποθήκευσης, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν την προοπτική ενεργειακής έλλειψης, ο Erdogan είπε ότι με την επέκτασή της, η υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Σηλυβρία είναι πλέον η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με χωρητικότητα 4,6 δισ. κυβικών μέτρων.
Ο Erdogan και ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin είχαν συζητήσει το πως οι δύο χώρες προχωρήσουν στην κατασκευή ενός κόμβου φυσικού αερίου στην περιοχή της ανατολικής Θράκης.
Έπειτα από συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin νωρίτερα φέτος, ο Erdogan είχε ανακοινώσει ότι η Άγκυρα και η Μόσχα θα συνεργαστούν για την κατασκευή ενός κόμβου φυσικού αερίου στη Θράκη μετά από πρόταση της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης