Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu (Τούρκος ΥΠΕΞ): Το θέμα των νησιών του Αιγαίου είναι εθνική υπόθεση

Cavusoglu (Τούρκος ΥΠΕΞ): Το θέμα των νησιών του Αιγαίου είναι εθνική υπόθεση
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συνέδεσε την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου με την... αποστρατιωτικοποίηση τους
Σχετικά Άρθρα
Στα περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο επιμένει η Τουρκία, με τον υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, να χαρακτηρίζει το θέμα «εθνική υπόθεση».
«Το θέμα αυτών των νησιών του Αιγαίου είναι εθνική υπόθεση. Μη συμπεριφέρεστε με τρόπο που θα κάνει την Ελλάδα ευτυχισμένη. Ας μην προσπαθήσουμε να στριμώξουμε ο ένας τον άλλον με τρόπο που θα ωφελήσει την Ελλάδα» υποστήριξε ο Cavusoglu από το βήμα της τουρκικής βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας -αφού υπενθύμισε ότι η Ελλάδα άρχισε να εξοπλίζει τα νησιά τη δεκαετία του 1960- δήλωσε ότι η χώρα του έδωσε νότα διαμαρτυρίας το 1975 και τόνισε: «Για πρώτη φορά στην κυβέρνησή μας αναφέραμε την παραβίαση αυτών των νησιών, των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών, από την Ελλάδα στις επιστολές που στείλαμε στον ΟΗΕ και για πρώτη φορά το συνδέσαμε με την κυριαρχία τους. Λέμε "στείλαμε τρεις επιστολές στον ΟΗΕ". Τώρα το συνδέουμε με την κυριαρχία και λέμε: "Αν η Ελλάδα δεν σταματήσει αυτή την παραβίαση, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται"».

Κοινή επιστολή Τουρκίας, Λιβύης στον ΟΗΕ

Παράλληλα, ο Cavusoglu αναφέρθηκε και στο τουρκολιβυκό μνημόνιο αποκαλύπτοντας ότι Τουρκία και Λιβύη έχουν στείλει κοινή επιστολή στον ΟΗΕ.
«Την περασμένη εβδομάδα, ενόψει της απόφασης της Ελλάδας να πραγματοποιήσει δραστηριότητες υδρογονανθράκων στη νότια Κρήτη, η Λιβύη έλαβε μέτρα για να υπερασπιστεί τη συμφωνία θαλάσσιας δικαιοδοσίας που υπέγραψε με την Τουρκία. Και πάλι, την περασμένη εβδομάδα, περιέργως, η Ελλάδα παραπονέθηκε στον ΟΗΕ για τη συμφωνία υδρογονανθράκων που υπογράψαμε με τη Λιβύη τον Οκτώβριο» σημείωσε και συνέχισε: «Αμέσως μετά, μαζί με τη Λιβύη, στείλαμε την κοινή μας απάντηση σε αυτή την επιστολή στον ΟΗΕ με τους μόνιμους αντιπροσώπους μας στη Νέα Υόρκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης