Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εμπρηστικός ο Erdogan: Σταματήστε να οπλίζετε τα νησιά, θα χτυπήσουμε την Αθήνα με βαλλιστικούς πυραύλους «Tayfun»

Εμπρηστικός ο Erdogan:  Σταματήστε να οπλίζετε τα νησιά, θα χτυπήσουμε την Αθήνα με βαλλιστικούς πυραύλους «Tayfun»
Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του, τόνισε ότι η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους «Tayfun» - Σταματήστε τη στρατιωτικοποίηση των νησιών, προειδοποίησε ο Erdogan
Σχετικά Άρθρα
Νέες απειλητικές δηλώσεις έκανε ο Recep Tayyip Erdogan, την Κυριακή 11/12 σε ομιλία του. Ο Τούρκος πρόεδρος από τις προειδοποιήσεις για... νυχτερινές επισκέψεις πέρασε σε άμεσες ευθείες πολεμικές απειλές για πυραυλικά πλήγματα κατά της Αθήνας, εάν η ελληνική πλευρά συνεχίσει τη στρατιωτικοποίηση των νησιών.
«Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας.
Λένε ότι ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, ναι, θα το κάνει, αν δεν μείνετε ήρεμοι», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
Η δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα, είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου.

Θα χτυπήσει πύραυλος την Αθήνα

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα.
Όταν λες "Tayfun" (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται. Λένε (η Ελλάδα) ότι θα χτυπήσει την Αθήνα.
Φυσικά και θα χτυπήσει », είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στη Σαμψούντα.

«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε κάτι (για να οπλίσετε τα νησιά) από εδώ και από εκεί, από την Αμερική και αλλού, μια χώρα όπως η Τουρκία δεν θα είναι θεατής.
Κάτι πρέπει να κάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δοκιμαστική εκτόξευση

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση του εγχώριας παραγωγής βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς Tayfun (Typhoon) πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει έναν στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων σε 456 δευτερόλεπτα.
Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ για περισσότερα από 70 χρόνια, καταγγέλλει την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες στις οποίες συμπεριλαμβάνει τη στρατιωτικοποίηση των νησιών, αναφέρει το Anadolu.
Η Τουρκία ισχυρίζεται, πως τέτοιες κινήσεις ακυρώνουν τις «καλοπροαίρετες προσπάθειές της για ειρήνη».

Απειλές και κατά των ΗΠΑ

Ο Erdogan στράφηκε και εναντίον των ΗΠΑ, τις οποίες επέκρινε για υποστήριξη και παροχή όπλων σε τρομοκρατικές, όπως τις χαρακτήρισε, οργανώσεις στη Βόρεια Συρία.
«Η Αμερική στέλνει 4.000-5.000 φορτηγά όπλα και πυρομαχικά στη βόρεια Συρία.
Παρόλο που τους το έχω πει ξανά και ξανά, δεν τους νοιάζει. "Είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ. Παρόλο που είμαστε μαζί μας, κάνετε το λάθος και είστε στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης» τόνισε.
Τον Νοέμβριο 2022 η Τουρκία άρχισε την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος» σε βόρειες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας, μια διασυνοριακή εναέρια εκστρατεία κατά του PKK, που φέρεται να έχει κρησφύγετα στα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας από όπου σχεδιάζει και μερικές φορές εκτελεί επιθέσεις σε τουρκικό έδαφος.
Μετά την έναρξη της αεροπορικής επιχείρησης, ο Erdogan προανήγγειλε χερσαία επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία για την εξάλειψη της «τρομοκρατικής απειλής».

BALLISTIC.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης