Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu (Τουρκία) για F16: Θετική εξέλιξη, η απουσία αρνητικής δήλωσης στο νομοσχέδιο

Cavusoglu (Τουρκία) για F16: Θετική εξέλιξη, η απουσία αρνητικής δήλωσης στο νομοσχέδιο
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στη συνάντηση των Erdogan - Biden στο Μπαλί
Σχετικά Άρθρα
Την ικανοποίηση του για το τελικό κείμενο του αμυντικού νομοσχεδίου στις ΗΠΑ, από όπου αφαιρέθηκαν οι όροι για την αγορά F-16, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
«Οι τεχνικές συνομιλίες για τα F-16 συνεχίζονται με εποικοδομητικό τρόπο. Ο πρόεδρός μας, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, στο Μπαλί, είπε ότι υπήρξαν θετικά βήματα σχετικά με τα F-16. Η απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ για αυτό το θέμα ήταν σημαντική» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
«Η απουσία αρνητικής δήλωσης στο τελικό κείμενο ήταν θετική. Είναι μία εξέλιξη. Πρέπει να οριστικοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Είναι προς όφελος όλων», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Πάντως, επισημαίνεται ότι στο συνοδευτικό επεξηγηματικό κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού περιλαμβάνεται σαφές μήνυμα προς την Τουρκία και τις προκλήσεις έναντι της Ελλάδας. «Πιστεύουμε ότι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις σε εναέριους χώρους άλλων νατοϊκών συμμάχων», σημειώνουν οι Αμερικανοί νομοθέτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης