Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Χαρδαλιάς για Πολεμικό Ναυτικό: Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό - Δρομολογούνται εξοπλιστικά προγράμματα

Χαρδαλιάς για Πολεμικό Ναυτικό: Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό - Δρομολογούνται εξοπλιστικά προγράμματα
Στην εκδήλωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ο Ν. Χαρδαλιάς
«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και ολόκληρη η Κυβέρνηση, έχοντας αντιληφθεί πλήρως τη σημασία της ύπαρξης ενός σύγχρονου και ισχυρού Ναυτικού, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του, με τη διαρκή υποστήριξη και αναβάθμιση των Μονάδων, των συστημάτων και των υποδομών του, υλοποιώντας ένα φιλόδοξο, ολιστικό εξοπλιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει την προμήθεια σύγχρονων πλοίων και οπλικών συστημάτων τεχνολογίας αιχμής, που θα προσδώσουν μοναδικές ικανότητες στο Πολεμικό μας Ναυτικό τα αμέσως επόμενα χρόνια, καθιστώντας το κυρίαρχο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς.
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Χαρδαλιάς παρέστη την Κυριακή 4/12, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προκειμένου να τιμήσει τα στελέχη του και τις οικογένειές τους, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη των ναυτικών, Αγίου Νικολάου και της 110ης επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «το Πολεμικό μας Ναυτικό, σε ολόκληρη τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του, έδωσε πάντα βροντερό παρόν, αγωνίσθηκε με σθένος για τα υψηλά ιδανικά του ελληνισμού, τα ιδεώδη της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και τίμησε με συνέπεια τις ναυτικές παραδόσεις της χώρας, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, στην επιβίωση αλλά και στην τελική επικράτηση του Έθνους μας.
Σήμερα, παραμένει στις θαλάσσιες επάλξεις, άγρυπνος φρουρός της τιμής και της αξιοπρέπειας της Πατρίδας, αποτελώντας τον βασικό συντελεστή της ναυτικής πολεμικής ισχύος, αλλά και τον κύριο εκφραστή της παραδοσιακής ναυτικής ταυτότητας και κουλτούρας του Έλληνα».
Αφού σημείωσε τη σημασία της ύπαρξης ενός σύγχρονου και ισχυρού Ναυτικού, διαβεβαίωσε ότι «έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, με σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα να κυοφορούνται, να προετοιμάζονται, να δρομολογούνται».
Υπογράμμισε ακόμη ότι «αδιαφιλονίκητος πολλαπλασιαστής ισχύος για το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία το προσωπικό του, οι άνδρες και οι γυναίκες Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί, οι Ναύτες και το Πολιτικό Προσωπικό, που αγόγγυστα συνεισφέρουν και καταφέρνουν επιτυχώς να διατηρήσουν το αξιόμαχο του Στόλου σε υψηλό πάντα επίπεδο. Ένα έμψυχο δυναμικό, το οποίο αποδεικνύει σε κάθε του ενέργεια ότι, η ναυτοσύνη και το φιλότιμο αποτελούν διαχρονικά τη μοναδική εκείνη κινητήριο δύναμη, η οποία τίθεται ικανή για την επίτευξη καθημερινών «θαυμάτων» σε όλα τα επίπεδα, επιβεβαιώνοντας ότι όσο και να προσπαθεί η σημερινή τεχνολογία να επιβάλλει την υπεροχή της, τελικός κριτής της επιτυχίας θα είναι πάντα ο άνθρωπος και η ακατάβλητη θέλησή του για την υπεράσπιση αξιών, αρχών, ιδεωδών».
Ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του με την γνωστή ρήση του Θεμιστοκλή προς τον Σπαρτιάτη Ναύαρχο Ευρυβιάδη, «έχουμε γη και πατρίδα όσο έχουμε πλοία στη θάλασσα!», λέγοντας «λόγια που ηχούν επίκαιρα και τόσο αληθινά στη σημερινή πραγματικότητα.
Θα έχουμε λοιπόν πάντα γη ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική και υπερήφανη, όσο θα έχουμε σύγχρονο και ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό, με το βλέμμα του στραμμένο πάντα στο γαλάζιο της Θάλασσάς μας, του Αιγαίου μας, στο γαλάζιο της Σημαίας μας, στο γαλάζιο της Πατρίδας μας».

Βράβευση

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βράβευσε στέλεχος της Διοίκησης Υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, για την 19ετή και πλέον συνεχόμενη υπηρεσία του στα Υποβρύχια, απονέμοντας τιμητική πλακέτα.
x3_2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης