Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τα επιχειρησιακά σενάρια της στρατιωτικής άσκησης «Κολοσσός - 22»

Τα επιχειρησιακά σενάρια της στρατιωτικής άσκησης «Κολοσσός - 22»
H άσκηση έλαβε χώρα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2/12 στην περιοχή ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, την διεξαγωγή της τελικής φάσης της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων με την ονομασία «Κολοσσός - 22».
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση έλαβε χώρα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2/12 στην περιοχή ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.
Συνέβαλε αφενός στην επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού σε ρεαλιστικά επιχειρησιακά σενάρια, αφετέρου στην προαγωγή της διακλαδικότητας και της κοινής επιχειρησιακής αντίληψης, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι συμμετέχοντες ασκήθηκαν σε αμυντικές επιχειρήσεις με πραγματοποίηση βολών όλμων, πυροβολικού και αρμάτων, σε συνδυασμό με πυρά από επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη με κατάδειξη από ελεγκτές τερματικής καθοδήγησης (Joint Terminal Attack Controller - JTAC).
Κατά την εξέλιξη της άσκησης, εξετάστηκαν και επιπλέον επεισόδια μεταξύ των οποίων διακομιδή και αεροδιακομιδή τραυματία, και περισυλλογή βεβλημένου βαρέως υλικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης