Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία ζητά διάλογο για συνδιαχείριση στο Αιγαίο - Akar: Μην πετάτε στα σύννεφα, μην κλιμακώνετε την ένταση

Η Τουρκία ζητά διάλογο για συνδιαχείριση στο Αιγαίο - Akar: Μην πετάτε στα σύννεφα, μην κλιμακώνετε την ένταση

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγορεί την Ελλάδα για κλιμάκωση της έντασης

Σχετικά Άρθρα

Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας για κλιμάκωση της έντασης εκτοξεύει η Τουρκία επαναλαμβάνοντας το αίτημα για συνδιαχείριση του πλούτου στο Αιγαίο.
«Ζητάμε διάλογο για πραγματική ειρήνη στις σχέσεις με την Ελλάδα, για μοίρασμα του πλούτου, για επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου. Λέμε στην Ελλάδα να εγκαταλείψει τη ρητορική της που αυξάνει την ένταση» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, ο οποίος σπεύδει να... διευκρινίσει ότι η έκκληση για διάλογο δεν αποτελεί αδυναμία. «Εμείς λέμε ότι θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας. Μην πετάτε στα σύννεφα λόγω κάποιων δηλώσεων. Ορισμένοι πολιτικοί επιδεινώνουν το κλίμα».
Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «μάταιες προσπάθειες εξοπλισμού» και συνέχισε «ας μοιραστούμε δίκαια τα πλούτη του Αιγαίου. Η Τουρκία δεν είναι απειλή, η Τουρκία είναι ένας ισχυρός σύμμαχος».
Οι δηλώσεις Akar ήρθαν ένα 24ωρο μετά τη συνεδρίαση -υπό τον Recep Tayyip Erdogan- του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Με μια προκλητική ανακοίνωση που εκδόθηκε, η Τουρκία διεκδικεί την άμεση αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ενώ παράλληλα κατηγορεί την Ελλάδα ότι καταπατά τις διεθνείς συνθήκες. «Αναμένουμε από την Ελλάδα, η οποία αδιαφορεί για τη συμβιβαστική και ειλικρινή προσέγγιση της Τουρκίας και τις προτάσεις διαλόγου με προσανατολισμό στη λύση, να βάλει αμέσως τέλος στις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες, ιδίως τη στρατιωτικοποίηση των νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι διεκδικούν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο, διαφορετικά απειλούν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης