Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γιατί οι ΗΠΑ επανέφεραν τα κατασκοπευτικά drones MQ-9 Reaper στην Ελλάδα; Αναπτύχθηκαν σε αεροπορική βάση στην Λάρισα

Γιατί οι ΗΠΑ επανέφεραν τα κατασκοπευτικά drones MQ-9 Reaper στην Ελλάδα; Αναπτύχθηκαν σε αεροπορική βάση στην Λάρισα
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έστειλε αυτά τα αεροπλάνα, μαζί με τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους, στην προαναφερθείσα βάση στις 12 Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Η Ουάσιγκτον ανέπτυξε drones MQ-9 Reaper σε αεροπορική βάση στην Λάρισα σύμφωνα με την defensearabia.com 
Όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper επανατοποθετήθηκαν στη βάση αφού αποσύρθηκαν νωρίτερα.
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έστειλε αυτά τα αεροπλάνα, μαζί με τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους, στην προαναφερθείσα βάση στις 12 Νοεμβρίου.

Τι συμβαίνει; 

Τα αεροσκάφη αυτά θα αναπτυχθούν για ένα έτος στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της Αμερικανικής Στρατιωτικής Διοίκησης στην Ευρώπη «Yukum» και του ελληνικού στρατού στο πλαίσιο της κοινής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Η ανάπτυξη του αεροσκάφους είναι μέρος των προσπαθειών για τη βελτίωση της συνεργασίας με τις συμμαχικές δυνάμεις και «να εξασφαλιστεί η συμβολή στη διαεπιχειρησιακή και αποτρεπτική ικανότητα του ΝΑΤΟ».

Το χρονικό

Πάντως, τα MQ-9 Reaper είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν στη Λάρισα, ήταν όμως δύο παλαιότερης γενιάς και είχαν τότε ως αποστολή την επιτήρηση περιοχών της Βόρειας Αφρικής δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον εμφύλιο της Υεμένης. Αυτή τη φορά όμως οι Αμερικανοί έστειλαν για εγκατάσταση στη Λάρισα και επιχείρηση από την Ελλάδα οκτώ drones με τις δικές τους πλατφόρμες λειτουργίας και με το δικό τους προσωπικό, αν και ο χειρισμός τους βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Αλλά το ότι ο χειρισμός τους βρίσκεται εκτός Ελλάδας λίγη σημασία έχει, αφού μπορούν να επιχειρήσουν επί 20 συνεχείς ώρες στον αέρα. Πολύ περισσότερες και πιο αποτελεσματικές ώρες απ’ ό,τι επιχειρούν τα τουρκικά Bayraktar TB2. Ναι μεν δεν μεταφέρουν πυραύλους, αλλά κάλλιστα όταν απαιτηθεί μπορεί να φέρουν πυραύλους αέρος – εδάφους, αλλά και πυραύλους αέρος – αέρος.
Καταγραφή_7.PNG


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης