Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παρέμβαση Menfi (Λιβύη) για το διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια: «Βούληση για φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα»

Παρέμβαση Menfi (Λιβύη) για το διπλωματικό επεισόδιο με Δένδια: «Βούληση για φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα»
Τη βούληση του προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης να συνεχιστούν οι φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, εξέφρασε ο Mohamed al Menfi
Σχετικά Άρθρα
Τη βούληση του προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης να συνεχιστούν οι φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του προεδρικού συμβουλίου Mohamed al Menfi, στον απόηχο του διπλωματικού επεισοδίου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια την Πέμπτη στην Τρίπολη.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χωρών με τις οποίες έχουν διπλωματικές σχέσεις, επομένως επιθυμούμε να εξαλείψουμε όλες τις αιτίες κακής κατανόησης και αποφυγής τυχόν διπλωματικών επεισοδίων και απορρίπτοντας τυχόν κλιμακωτικά βήματα», αναφέρει.

Η ανακοίνωση του προέδρου του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης 


«Το Προεδρικό Συμβούλιο επιθυμεί να συνεχίσει τις φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες με τις οποίες το Κράτος της Λιβύης έχει διπλωματικές σχέσεις και επιδιώκει να τις ενισχύσει στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και των διεθνών κανόνων που διέπουν τη διπλωματική εργασία για να αποφευχθεί οτιδήποτε εμποδίζει και διαταράσσει την ειρήνη αυτών των σχέσεων, και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των χωρών, επομένως επιθυμούμε να εξαλείψουμε όλες τις αιτίες κακής κατανόησης και αποφυγής τυχόν διπλωματικών επεισοδίων και απορρίπτοντας τυχόν κλιμακωτικά βήματα. Σε εξέλιξη βρίσκεται επικοινωνία με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για να διευκρινιστούν οι λόγοι της ματαίωσης της σημερινής επίσκεψής του στην πρωτεύουσα Τρίπολη από τον Υπουργό Εξωτερικών. Δρ.. Muhammed Yunus Al-Manfi Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης».

Το διπλωματικό επεισόδιο με τον Ν. Δένδια

Αιτία για το διπλωματικό επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια, αποτέλεσε το γεγονός ότι στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε η υπερεσιακή υπουργός Εξωτερικών, Najla Al-Mangoush, η οποία είχε υπογράψει, τον Οκτώβριο, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, τη συμφωνία για έρευνες στην περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.
Υπενθυμίζεται πως η θέση της Αθήνας, με την οποία ευθυγραμμίζεται και η Αίγυπτος, είναι η πως η θητεία της κυβέρνησης της Τρίπολης έχει λήξει και δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες που δεσμεύουν το μέλλον της χώρας αλλά αντίθετα η μοναδική αποστολή της είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, κάτι που συνεχώς μεταθέτει. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης