Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κύπρος: Μαραθώνιος επαφών Αναστασιάδη στην ερχόμενη εβδομάδα – Συνάντηση με Macron

Κύπρος: Μαραθώνιος επαφών  Αναστασιάδη στην ερχόμενη εβδομάδα – Συνάντηση με Macron

Διαδοχικές επισκέψεις σε Αίγυπτο, Ισραήλ και Γαλλία

Συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron ξεχωρίζει στο πρόγραμμά του την ερχόμενη εβδομάδα, το οποίο περιλαμβάνει διαδοχικές επισκέψεις στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και τη Γαλλία.
Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του το Σάββατο 5 Νοεμβρίου ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του προέδρου  Α. Ιωσήφ την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης αναχωρεί για την Αίγυπτο προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα (COP-27), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σαρμ Ελ Σέιχ το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου.
Πέραν της Παρέμβασης του κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο κ. Αναστασιάδης θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κύπρος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, σε εκδήλωση που θα συνδιοργανώσει με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο περιθώριο της Συνόδου.
Την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στο Ισραήλ, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του κράτους του Ισραήλ κ. Ισαάκ Χέρτζογκ, ο οποίος θα απονείμει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανώτατη τιμητική διάκριση της χώρας για την καθοριστική συμβολή του στην περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.
Πρόκειται για τη 15η τιμητική διάκριση που θα λάβει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.
Στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση και με τον νικητή των πρόσφατων εκλογών στη χώρα Βenjamin Netanyahu, με τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν ο κ. Νετανιάχου διατελούσε Πρωθυπουργός, είχαν εξαιρετική συνεργασία.
Μετά το Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Emmanuel Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης