Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Zelensky: Θετική τάση στις σχέσεις με το Ισραήλ - Ανταλλαγή πληροφοριών για τα ιρανικά drones

Zelensky: Θετική τάση στις σχέσεις με το Ισραήλ - Ανταλλαγή πληροφοριών για τα ιρανικά drones
Θετική τάση στις σχέσεις με το Ισραήλ, αναφέρει ο Volodymyr Zelensky
Ο Ουκρανός πρόεδρος χαιρέτισε τη "θετική τάση" στις σχέσεις με το Ισραήλ, μετά από ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο χωρών ιδίως για τα "400 ιρανικά drones" που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να υποστηρίξει την εισβολή της στην Ουκρανία.
"Είμαστε λοιπόν στην αρχή της συνεργασίας, είναι μια θετική τάση στις σχέσεις με το Ισραήλ", ανέφερε ο Volodymyr Zelensky κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο που παραχώρησε μαζί με τον ομόλογό του από τη Γουινέα Μπισάου, ισχυριζόμενος ότι βλέπει "πρόοδο" σε αυτές τις ανταλλαγές "μετά από μια μεγάλη παύση".
"Είμαι ικανοποιημένος τις τελευταίες ημέρες: αρχίσαμε να δουλεύουμε", τόνισε, λέγοντας ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, "όλοι θέλουν πιο ζεστές σχέσεις" μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, ωστόσο, σημείωσε ότι, κατά τη γνώμη του, "σήμερα αυτό δεν είναι αρκετό". "Το Ισραήλ είναι ένα κράτος που γνωρίζει βαθιά (...) τι είναι πραγματικά ο πόλεμος και νομίζω ότι θα πρέπει να υποστηρίξει περισσότερο την Ουκρανία".
"Τα δεδομένα πληροφοριών που ανταλλάσσονται επί του παρόντος επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά αυτό που γνώριζαν οι υπηρεσίες μας: περίπου 400 ιρανικά drones έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί εναντίον του ουκρανικού άμαχου πληθυσμού" από τη Ρωσία, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, "το 60 με 70% αυτών καταρρίφθηκαν" από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.
Από την πλευρά του ο Umaro Sissoco Embaló, νυν πρόεδρος της Δυτικοαφρικανικής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο επισκέφθηκε την Τρίτη, "εξέφρασε την ιδέα ότι είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Zelensky ".
Ο κ. Zelensky γρήγορα απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνομιλιών με τη Μόσχα, όσο ο ρωσικός στρατός "βομβαρδίζει υποδομές" στην Ουκρανία, είπε.
"Ας ξεκινήσουμε να άρουμε τουλάχιστον τον αποκλεισμό στη Μαύρη Θάλασσα", ανέφερε, καθώς το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι καθυστερεί σκόπιμα 170 πλοία που προορίζονται να μεταφέρουν σιτηρά από την Ουκρανία σε πολλές χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης