Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επιμένει η Τουρκία: Συλλάβαμε «τρομοκράτη» του PKK που έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα

Επιμένει η Τουρκία: Συλλάβαμε «τρομοκράτη» του PKK που έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα
Η Ελλάδα κατηγορείται εδώ και καιρό από την Τουρκία χωρίς στοιχεία, ότι είναι «αγαπημένο κρησφύγετο τρομοκρατών από το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο (DHKP-C) και το PKK»

Ένα ύποπτο μέλος της «τρομοκρατικής» οργάνωσης PKK που φέρεται να εκπαιδεύτηκε στο υποτιθέμενο στρατόπεδο «τρομοκρατών» στο Λαύριο συνελήφθη από τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας το Σάββατο (22/10/2022), σύμφωνα με τη Daily Sabah.
Επίσης ένα άλλο μέλος του PKK φέρεται να συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στην Ελλάδα την ίδια μέρα, γράφει η τουρκική εφημερίδα.
Ο συλληφθείς ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως M.A.A βρισκόταν εν μέσω προετοιμασίας για επίθεση, ανέφερε οι τουρκικές πηγές ασφαλείας οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν κωδικοποιημένα μηνύματα και έγγραφα γραμμένα από τον λεγόμενο αρχηγό της οργάνωσης Murat Karayılan και φωτογραφίες μελών του PKK σε αγροτικές περιοχές.
Εν τω μεταξύ, πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο πρακτορείο Anadolu (AA) ότι ένας άλλος ύποπτος του PKK συνελήφθη στη δυτική επαρχία της Αδριανούπολης ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στην Ελλάδα.

«Προσπαθούσε να διαφύγει στην Ελλάδα»

Η Τουρκία έχει από καιρό καταδικάσει την ανοχή της Ευρώπης προς το PKK, καθώς πολλές χώρες της ΕΕ επέτρεψαν την προπαγάνδα και τη στρατολόγηση του PKK εντός των συνόρων τους, αγνοώντας το καθεστώς της οργάνωσης ως τρομοκρατικής ομάδας.
Η Ελλάδα κατηγορείται εδώ και καιρό από την Τουρκία χωρίς στοιχεία, ότι είναι «αγαπημένο κρησφύγετο τρομοκρατών από το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο (DHKP-C) και το PKK».
«Όσοι φεύγουν από την Τουρκία έχουν καταφύγει σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Λαύριο κοντά στην Αθήνα με το πρόσχημα ότι είναι αιτούντες άσυλο, ειδικά τη δεκαετία του 1980», επιμένει η Άγκυρα.

sabah.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης