Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τα τουρκικά ΜΜΕ για τον πύραυλο Tayfun: Όλη η Ελλάδα είναι εντός της εμβέλειας

Τα τουρκικά ΜΜΕ για τον πύραυλο Tayfun: Όλη η Ελλάδα είναι εντός της εμβέλειας
Η Τουρκία πραγματοποίησε χθες δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς
Σχετικά Άρθρα

Σε επίδειξη ισχύς σχετικά με τους βαλλιστικούς πυραύλους που κατασκευάζονται στην Τουρκία προχωρούν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στην περιοχή κάλυψής μας» γράφει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, δημοσίευμα η εφημερίδα Turkiye παρουσιάζοντας τις δυνατότητες του βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς «Tayfun» να πλήξει στόχους και στην ελληνική επικράτεια.
«Ο εγχώριος πύραυλος "Tayfun" έπληξε τον στόχο σε απόσταση 561 χλμ. με ακριβές χτύπημα. Μεγάλη περηφάνια για την άμυνα μας. Στο Ρίζε δοκιμάστηκε και ο εγχώριος πύραυλος που ανέπτυξε η Roketsan. Ο "Tayfun", πέτυχε τον στόχο του με εμβέλεια που μπορεί να χτυπήσει όλα τα σημεία της Ελλάδας» αναφέρει το δημοσίευμα, προσαρμόζοντας την είδηση στο «φιλοπολεμικό» κλίμα κατά της χώρας μας.
Turkiye.webp

Άλλωστε, Τούρκοι αναλυτές σχολίαζαν χθες ότι «με τον "Tayfun" τώρα μπορούμε να πλήξουμε και την Αθήνα και όλη την Ελλάδα».

 

«Εκτοξεύτηκε από τη Ριζούντα, έπληξε στόχο στη Σινώπη» είναι ο τίτλος της Aksam.
aksam.webp

Tο TRT Haber μετέδωσε: «Σοκ στην Ελλάδα: Ιδού ο πύραυλος Tayfun! Πλήττει στόχους σε απόσταση 561 χλμ. με ακρίβεια. Η Τουρκία αποφάσισε να ανακοινώσει άλλο ένα μυστικό project στη βαλλιστική πυραυλική τεχνολογία. Ο πύραυλος Tayfun, φωτογραφίες από τη δοκιμαστική εκτόξευση του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα, έπληξε στόχο σε απόσταση 561 χλμ. Η εμβέλεια αυτή σημαίνει ότι η Αθήνα -η πρωτεύουσα της Ελλάδας- μπορεί να πληγεί από τις ακτές του Αιγαίου, ακόμη και από τη Γιάλοβα ή από το Μπουρντούρ».
trt.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης