Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ο Χαρδαλιάς – Οι σταθμοί της επίσκεψης και οι συναντήσεις του

Σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ο Χαρδαλιάς – Οι σταθμοί της επίσκεψης και οι συναντήσεις του
Ο N. Χαρδαλιάς στη Λέρο επισκέφθηκε την Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και το Παράκτιο Περιπολικό ΤΟΞΟΤΗΣ, όπου ενημερώθηκε από τους Κυβερνήτες για την αποστολή και τις επιχειρησιακές δυνατότητες των πολεμικών πλοίων και συνομίλησε με τα πληρώματά τους
Σχετικά Άρθρα

Σε Χάλκη, Κάσο και Αστυπάλαια θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη 28/9, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Χαρδαλιάς, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου χθες (27/9), ο υφυπουργός μετέβη διαδοχικά στις έδρες Συγκροτημάτων, Μονάδων, Υπηρεσιών και Επιτηρητικών Φυλακίων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, ως ακολούθως:

  • Της Διοίκησης Άμυνας Νήσου, του Τάγματος Εθνοφυλακής Αγίου Κηρύκου και του Επιτηρητικού Φυλακίου «ΚΕΦΑΛΕΣ», στην Ικαρία.
  • Του 4ου Λόχου Εθνοφυλακής/Τάγμα Εθνοφυλακής Αγίου Κηρύκου, στους Φούρνους.
  • Του Τάγματος Εθνοφυλακής, στην Πάτμο.
  • Του 2ου Λόχου Εθνοφυλακής/Τάγμα Εθνοφυλακής Πάτμου, στους Λειψούς.
  • Του 588 Τάγματος Εθνοφυλακής και της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων, στη Λέρο.
  • Της Διοίκησης Άμυνας Νήσου στη Νίσυρο.
  • Της Διοίκησης Άμυνας Νήσου στην Τήλο.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις των Συγκροτημάτων, των Υπηρεσιών και των Μονάδων για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους και συνομίλησε με τα Στελέχη, τους Οπλίτες Θητείας και τους Εθνοφύλακες.
Επιπρόσθετα, κατά την παραμονή του στη Λέρο, επισκέφθηκε την Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και το Παράκτιο Περιπολικό ΤΟΞΟΤΗΣ, όπου ενημερώθηκε από τους Κυβερνήτες για την αποστολή και τις επιχειρησιακές δυνατότητες των πολεμικών πλοίων και συνομίλησε με τα πληρώματά τους.

Οι συναντήσεις

Ο κ. Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της στενής και ουσιαστικής συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τις τοπικές κοινωνίες, πραγματοποίησε συναντήσεις με μέλη της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, τις Θρησκευτικές Αρχές και τους Διοικητές των τοπικών Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον Έπαρχο Ικαρίας, Π. Γενούζο, τους Δημάρχους Ικαρίας, Ν. Καλαμπόγια, Φούρνων Δ. Καρύδη, Λειψών ,Φ. Μάγγο, Λέρου, Μ. Κόλια, Νισύρου Χρ. Κορωναίο και Τήλου, Μ. Καμμά-Αλιφέρη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου & Αστυπάλαιας, Υπέρτιμο και Έξαρχο Σποράδων Νήσων κ.κ. Παΐσιο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο ΠΕ Νοτίου Αιγαίου, Ι. Θεμέλαρο και τον Αντιδήμαρχο Πάτμου, Ν. Κουτούζο.
Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε κατά τις επισκέψεις ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγος Δ. ς Χούπης.
Επίσης, παρόντες ήταν κατά περίπτωση οι Διοικητές της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Υποστράτηγος Δ. Βακεντής, της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ταξίαρχος Ν. Λαμπιδώνης και της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ταξίαρχος Σπ. Κογιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο