Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί bullying από κανένα

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί bullying από κανένα
Θα μιλήσω για την Τουρκία την Παρασκευή (σ.σ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ), πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα στην Τουρκία στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε γεύμα ομογενών στη Νέα Υόρκη, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν ανέχεται εκφοβισμούς.
«Θα μιλήσω για την Τουρκία την Παρασκευή (σ.σ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ), εδώ θα πω μόνο ένα πράγμα: Η Ελλάδα δεν θα ανέλθει bullying από κανέναν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ τόνισε πως η Ελλάδα θα κάνει ο,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες 
Με αντιπροσωπεία πέντε αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων συναντήθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός ενώ στη συνέχεια είχε ξεχωριστή συνάντηση με την πρόεδρο και ανώτερα στελέχη της αμερικανοεβραϊκής oργάνωσης AIPAC, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την κλιμακούμενη ρητορική της τουρκικής ηγεσίας και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα, δίνοντας έμφαση στην ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και σε περιστατικά παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της χώρας μας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο της Ελλάδας ως κόμβου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη, ενώ επισήμανε πως η χώρα μας πάγια στηρίζει τη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης