Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ρεκόρ προσέλκυσης ξένων επενδύσεων το 2022 - Απόδειξη της εμπιστοσύνης στην προοπτική της Ελλάδας

Μητσοτάκης: Ρεκόρ προσέλκυσης ξένων επενδύσεων το 2022 - Απόδειξη της εμπιστοσύνης στην προοπτική της Ελλάδας
Απόδειξη της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην προοπτική της Ελλάδας η νέα επένδυση 2 δισ ευρώ του ομίλου United Group έως το 2027 για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών

Απόδειξη της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην προοπτική της Ελλάδας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης την ανακοίνωση της νέας επένδυσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα του ομίλου United Group έως το 2027 για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών.
«Πιστεύω πως η απόφασή σας αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης που επιδεικνύουν τόσο εγχώριοι όσο και διεθνείς επενδυτές στις προοπτικές της Ελλάδας.
Και, φυσικά, πιστεύω ότι η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και τα διαθέσιμα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υποστηρίζουν αυτού του είδους τις επενδύσεις.
Το 2022 θα είναι ένα έτος που θα σημειωθεί ρεκόρ όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα» είπε ο κ.Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το επενδυτικό σχέδιο της United Group προβλέπει την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών 10 Gigabit που θα καλύπτει 4,5 εκατομμύρια ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Στοίχημα ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι για την κυβέρνηση ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας είναι ένα στοίχημα, το οποίο όπως είπε, «έχουμε πρόθεση, όχι απλά να το κερδίσουμε, αλλά να δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να κάνει ένα πραγματικό άλμα».
«Νομίζω ότι ήδη οι Έλληνες πολίτες αναγνωρίζουν ότι πράγματα τα οποία έχουν γίνει στον τομέα ψηφιακών υπηρεσιών είναι πολύ σημαντικά.
Και ταυτόχρονα έχουμε ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο εν μέρει χρηματοδοτείται και από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συνδυασμό με μόχλευση ιδιωτικών πόρων: να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά τις ψηφιακές μας υποδομές» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή «την πολύ σημαντική επένδυση στην ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας» την οποία ανακοινώνει σήμερα ο όμιλος United Group μέσω της Nova.
«Θα μας επιτρέψει να γεφυρώσουμε γρήγορα ένα σημαντικό κενό το οποίο έχουμε εδώ και καιρό επισημάνει, αλλά να παρέχει πολύ υψηλές ταχύτητες σε προσιτές τιμές σε εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά και βέβαια να τονώσει ακόμα περισσότερο και τον ανταγωνισμό στην αγορά, κάτι το οποίο επί της αρχής θεωρούμε ότι είναι ευπρόσδεκτο.
Με την επένδυση την οποία ανακοινώνετε σήμερα σε συνέχεια της σημαντικής δουλειάς που ήδη έχει γίνει στην εταιρεία, μας δίνετε την αυτοπεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι αυτό το σχέδιο, αυτό το όραμα το οποίο έχουμε, το μοιραζόμαστε και με σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια τα οποία θέλουν κι αυτά να συμμετέχουν στην προστιθέμενη αξία που δημιουργείται συνολικά στη χώρα» είπε ο πρωθυπουργός.

Πολύ σημαντική επένδυση

«Η αλήθεια είναι ότι σήμερα κάνουμε μία πολύ σημαντική επένδυση, 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην ανάπτυξη οπτικών ινών, η οποία – νομίζουμε - θα προωθήσει πάρα πολύ τις προοπτικές της χώρας, αλλά και πολύ περισσότερο - θα έλεγα - την οικονομική ευημερία και την κοινωνική ευημερία της πατρίδας μας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της BC Partners στην Ευρώπη Νίκος Σταθόπουλος.
Από την πλευρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag υποστήριξε ότι «από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε στην Ελλάδα, καταστήσαμε σαφές πως η επένδυσή μας δεν αφορά μόνο το εδώ και τώρα.
Αυτό που επιδιώκουμε είναι μια σχέση που θα έχει μεγάλη διάρκεια.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως θα επενδύσουμε επιπλέον 2 δισεκατομμύρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Ένα μεγάλο μέρος αυτής της επένδυσης θα κατευθυνθεί στην κατασκευή υπερσύγχρονων υποδομών οπτικών ινών της Nova».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο