Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η απάντηση της Ελλάδας σε Τουρκία περί «τουρκικής μειονότητας»: Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες

Η απάντηση της Ελλάδας σε Τουρκία περί «τουρκικής μειονότητας»: Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες

Το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε για τους ισχυρισμούς της Άγκυρας περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρή απάντηση έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα για την ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα από τη γειτονική χώρα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.
Ειδικότερα, η Αθήνα υπογραμμίζει ότι η Άγκυρα προσπαθεί να εμπλακεί σε εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους και τονίζει ότι η Ελλάδα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.
Υπενθυμίζεται ότι νερό στο μύλο της τουρκικής προκλητικότητας έριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, μέσα από τις καταγγελίες που έκανε για απειλές σε βάρος του. «Δεν ανησυχούμε δεν φοβόμαστε. Εμείς στον δίκαιο μας αγώνα θα συνεχίζουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού μας, της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται: «Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς.
Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία.
Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες».

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Στεκόμαστε δίπλα στην «τουρκική μειονότητα»

Τις δηλώσεις του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ «αξιοποίησε» το υπουργείο Εξωτερικών της Άγκυρας εκδίδοντας ανακοίνωσε όπου αναφέρεται: «Στεκόμαστε δίπλα στην "Τουρκική Μειονότητα" της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, παρ' όλες τις απειλές και πιέσεις. Αναμένουμε από τις ελληνικές Αρχές να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό γεγονός και να τιμωρήσει τους δράστες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης