Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εrdogan: Οι Έλληνες δεν είναι ισότιμοι με τους Τούρκους, δεν μπορεί να είναι συνομιλητές μας - Ένα τους λέμε: Θυμηθείτε τη Σμύρνη

Εrdogan: Οι Έλληνες δεν είναι ισότιμοι με τους Τούρκους, δεν μπορεί να είναι συνομιλητές μας - Ένα τους λέμε: Θυμηθείτε τη Σμύρνη

Η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά, είπε ο Recep Tayyip Erdogan

Μήνυμα με αποδέκτες την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας αλλά και τους Έλληνες απέστειλε για πολλοστή φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, επιλέγοντας για άλλη μία φορά τον δρόμο της πόλωσης.
Όπως είπε, «εφόσον η Ελλάδα δεν ισότιμη πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά με εμάς, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας.
Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γυρίστε τον χρόνο πίσω, αν πάτε πολύ μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ.
Ένα έχουμε να τους πούμε: Θυμηθείτε τη Σμύρνη».

«Δυνατή οικονομία»

«Η Τουρκία είναι ισχυρή και να αυξάνει συνεχώς τη δύναμή της.
Τα στοιχεία για το 2022 έδειξαν ότι η τουρκική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται.
Ενώ όλοι έκλεισαν τις οικονομίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυξήσαμε τις εξαγωγές.
Είναι απαραίτητο να αξιολογήσουμε τα ποσοστά ανάπτυξής μας: 7,6% το δεύτερο τρίμηνο.
Είμαστε η 2η χώρα της G20 με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης.
Η ανάπτυξη αυτή υποστηρίχθηκε από την αύξηση της εγχώριας ζήτησης και την αύξηση της εξωτερικής ζήτησης» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Σημαντική συμβολή είχε ο Τουρισμός.
Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μας τους πρώτους 6 μήνες του έτους, εξαιρουμένης της ενέργειας, δίνει πλεόνασμα 8,1 δισ.»...

«Η Ελλάδα έχει παραχωρήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου στo PKK» - «Aνησυχεί» η Koμισιόν

Στο μεταξύ ο İsmail Çataklı, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, σε τακτική ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του υπουργείου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η Ελλάδα έχει παραχωρήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου στην τρομοκρατική οργάνωση PKK.
Καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει ως υπεύθυνη και σοβαρή πολιτεία σε αυτό το θέμα.
Έχουμε τη δύναμη να πολεμήσουμε και να νικήσουμε το PKK, και το κάνουμε.
Ωστόσο, εάν το στρατόπεδο του Λαυρίου γίνει στο μέλλον το 'Καντίλ της Ελλάδας', μπορούν να αντεπεξέλθουν στο πρόβλημα που θα προκύψει;
Σκεφτείτε το...».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ερωτηθείς για τη σύλληψη της Semra Güzel του HDP ενώ βρισκόταν στην Αδριανούπολη (σ.σ. βουλευτής που συνελήφθη προχθές με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση), ο Çataklı είπε: «Είναι σημαντικό ότι συνελήφθη.
Η κατεύθυνση (στην οποία κινείτο η Guzel) είναι επίσης σημαντική, λόγω των θεμάτων που θίξαμε στη συνέντευξη Τύπου μας...».
Και το δημοσίευμα καταλήγει: «Τα λόγια του Çataklı μου έρχονται στο μυαλό,
"Καλά, (η Guzel) πήγαινε στο Λαύριο;"».
Σύμφωνα με σχετική της εν λόγω συνέντευξης Τύπου ανάρτηση στην ι/σ DHA, o Çataklı, δείχνοντας φωτογραφίες του στρατοπέδου του Λαυρίου στην Ελλάδα, είπε: «Η Ελλάδα έχει παραχωρήσει το στρατόπεδο του Λαυρίου στην τρομοκρατική οργάνωση PKK, είναι ενεργό στην υπηρεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Αυτό το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο για εμάς, με βάση τις πληροφορίες μας.
Αν και η Ελλάδα το αρνείται αυτό, τα στοιχεία και οι αποδείξεις από τις μυστικές υπηρεσίες μας είναι ξεκάθαρα.
Γνωρίζουμε ότι ο Hafız Mahir είναι υπεύθυνος του στρατοπέδου του Λαυρίου για τον ευρωπαϊκό κλάδο της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Από τον Mahmut Yıldız αφαιρέθηκε η ευθύνη του στρατοπέδου και του ανατέθηκε η διαχείριση της παράνομης μεταφοράς ατόμων που θα περάσουν στην Ελλάδα για να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση από τη χώρα μας, (γνωρίζουμε) ότι ο Özcan Ergün έχει οριστεί ως επόπτης του στρατοπέδου του Λαυρίου, ότι υπάρχει ένας υπεύθυνος για κάθε τρομοκρατική οργάνωση στον καταυλισμό και οι υπεύθυνοι ορίζονται από το Kandil.
Έχουμε τη δύναμη να πολεμήσουμε και να νικήσουμε το PKK, και το κάνουμε. Ωστόσο, αν το στρατόπεδο του Λαυρίου γίνει στο μέλλον το 'το Καντίλ της Ελλάδας', μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πρόβλημα που θα προκύψει τότε; Να το σκεφτούν καλά αυτό!».

«Οι δηλώσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού εγείρουν σοβαρές ανησυχίες»

«Οι συνεχείς εχθρικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού εγείρουν σοβαρές ανησυχίες και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πολύ αναγκαίες προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειo", τονίζει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Peter Stano.

Ολόκληρη η δήλωση του Peter Stano αναφέρει τα εξής:

«Οι συνεχείς εχθρικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού εγείρουν σοβαρές ανησυχίες και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πολύ αναγκαίες προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο που απαιτούνται στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2022.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι διαφορές πρέπει να διευθετούνται ειρηνικά, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ζωτικών και θεμιτών συμφερόντων των χωρών.
Οι απειλές και η επιθετική ρητορική είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν. Η δέσμευση σε έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο είναι απαραίτητη για την εκτόνωση των εντάσεων, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας.
Η ΕΕ επαναλαμβάνει την προσδοκία της από την Τουρκία να εργαστεί σοβαρά για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με βιώσιμο τρόπο προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών της ΕΕ.» 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης