Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

H Yeni Safak καταγγέλλει τους Έλληνες εφοπλιστές για... μεταφορά ρωσικού πετρελαίου: Όλα είναι δωρεάν για την Αθήνα

H Yeni Safak καταγγέλλει τους Έλληνες εφοπλιστές για... μεταφορά ρωσικού πετρελαίου: Όλα είναι δωρεάν για την Αθήνα
Οι Τούρκοι στοχοποιούν τους Έλληνες εφοπλιστές για τις επενδύσεις τους σχετικά με τη μεταφορά LNG
Σχετικά Άρθρα

Τους Έλληνες εφοπλιστές και τις επενδύσεις τους βάζει στο στόχαστρο της η Τουρκία, ενδεχομένως σε μια προσπάθεια να στοχοποιήσει την Ελλάδα για... υπόγειες σχέσεις με τη Ρωσία.
«Όλα είναι δωρεάν για την Αθήνα: Η Ελλάδα αγόρασε 183 πλοία για ρωσικό πετρέλαιο» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, που αφήνει αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «κλείνει τα μάτια στον οπορτουνισμό της Αθήνας».
Yeni_Safak_1.JPG

Στο δημοσίευμα επικαλούνται στοιχεία που δημοσίευσε η Καθημερινή και σύμφωνα με τα οποία ελληνικά συμφέροντα έχουν επενδύσει 3,87 δισ. δολάρια για την εξαγορά 183 ποντοπόρων. Συγκεκριμένα, έχουν αγοραστεί 88 φορτηγά μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην, 89 δεξαμενόπλοια, 3 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 2 δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, σύμφωνα με στοιχεία της Allied Shipbroking.
«Σύμφωνα με τα νέα της Καθημερινής από τον ελληνικό Τύπο, Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν αγοράσει από την αρχή του έτους 183 μεταχειρισμένα πλοία προκειμένου να καλύψουν την αύξηση της ζήτησης για μεταφορά ρωσικού πετρελαίου και LNG. Στις ειδήσεις αναφέρθηκε ότι από τον Αύγουστο η Ελλάδα κατείχε την πρώτη θέση παγκοσμίως στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων και ότι οι πλοιοκτήτες επένδυσαν συνολικά 3,87 δισ. δολάρια για πλοία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipbroking, οι πλοιοκτήτες αγόρασαν 88 πλοία ξηρού φορτίου, 89 δεξαμενόπλοια, 3 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 2 δεξαμενόπλοια υγραερίου σε 8 μήνες. Επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων από Έλληνες εφοπλιστές για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου σε αυτές τις μέρες που συζητούνται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία» υποστηρίζει η Yeni Safak.
Yeni_1.JPG

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας, οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών δεν συνδέονται με το ρωσικό πετρέλαιο. Αντιθέτως, αναφέρεται ότι «η έντονη αυτή επενδυτική δραστηριότητα είναι συνήθης μεταξύ των μεγάλων ναυτιλιακών δυνάμεων, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς ανανέωσης του στόλου τους με νεότερο και ποιοτικότερο τονάζ».

Οι σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας

Η Τουρκία έχει δεχθεί έντονη κριτική από τη Δύση για το γεγονός ότι δεν έχει ακολουθήσει τον δρόμο των κυρώσεων στη Ρωσία μετά την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία. Αντιθέτως, η Τουρκία κατηγορείται ότι τηρεί μια στάση που στην ουσία ευνοεί τη Ρωσία.
Την ίδια στιγμή, αντιδράσεις προκαλούν και οι πληροφορίες περί προμήθειας από την Τουρκία επιπλέον ρωσικών S-400 (διαβάστε ΕΔΩ), τη στιγμή μάλιστα που είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τον εκσυγχρονισμό και αγορά νέων F-16 από τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης