Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο του «Abdülhamid Han» στην Αν. Μεσόγειο – Celik: Κακομαθημένο παιδί η Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο του «Abdülhamid Han» στην Αν. Μεσόγειο – Celik: Κακομαθημένο παιδί η Ελλάδα
Το ειδικό πλοίο, που τραβά την προσοχή με τις γιγάντιες διαστάσεις του, έχει μήκος 238 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και βάρος 52 χιλιάδες τόνους
Σχετικά Άρθρα

Το τέταρτο και ισχυρότερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το Abdülhamid Han θα αποσταλεί από τη Μερσίνα στον πρώτο του σταθμό στις 9 Αυγούστου 2022.
Το πλοίο, που πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμές πριν την κρίσιμη αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει το CNN Turk.
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Fatih Dönmez δημοσιοποίησε ένα βίντεο με το μήνυμα «το Ahdülhamid Han μετράει τις μέρες για να συναντήσει τα βαθιά νερά της Μεσογείου».
Το 4ο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας Abdülhamid Han είναι ένα από τα 5 πλοία γεωτρήσεων στον κόσμο με τεχνολογία 7ης γενιάς.
Το ειδικό πλοίο, που τραβά την προσοχή με τις γιγάντιες διαστάσεις του, έχει μήκος 238 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και βάρος 52 χιλιάδες τόνους.
Το πλοίο 9 ορόφων διαθέτει διπλά γεωτρύπανα και πλήρωμα 200 ατόμων.
Έχει επίσης τη δυνατότητα να τρυπήσει σε βάθος 12.200 μέτρων.
Το 4ο πλοίο γεωτρήσεων στο λιμάνι Τασούκου της Μερσίνας ολοκλήρωσε τη διαδικασία δοκιμών πριν από την αποστολή.
Δοκιμάστηκαν οι δυνατότητες γεώτρησης.

Απειλητικό μήνυμα Celik

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Omer Celik φρόντισε να ανεβάσει τους τόνους με αναφορές στην Ελλάδα.
«Ας μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα της χερσαίας πατρίδας, της γαλάζιας πατρίδας ή της εναέριας πατρίδας.
«Δεν θα δώσουμε σε κανέναν ούτε βότσαλο, ούτε σταγόνα νερό, ούτε μια σπιθαμή αέρα της πατρίδας μας. Σύντομα, ο πρόεδρος μας θα αποχαιρετήσει το γεωτρύπανο Abdülhamid Han από τη Μερσίνα.
Πρόκειται για βήματα που γίνονται με αποφασιστικότητα και δύναμη για την προστασία των συμφερόντων τόσο της Τουρκίας όσο και της “ΤΔΒΚ”», ανέφερε.
Όταν η Τουρκία αρχίζει τις έρευνες αυτές, «η Ελλάδα ξεκινά αμέσως τις προκλήσεις», σημείωσε.
«Ορισμένες χώρες αρχίζουν να υποστηρίζουν αυτές τις προκλήσεις.
Ό,τι και να κάνει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, η Ελλάδα, ό,τι και να πει κανείς, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Τουρκικό Ναυτικό θα δείξει και θα συνεχίσει να δείχνει πόσο δίκιο έχουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας προστατεύοντας αυτά τα γεωτρύπανα.
Γι’ αυτό κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην πατρίδα και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Το τέλος θα είναι μόνο απογοήτευση. Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ενότητα και την αδιαίρετη ακεραιότητά της.
Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει, η Τουρκία δεν μπορεί να νικηθεί, η Τουρκία δεν μπορεί να εμποδιστεί, την Τουρκία δεν μπορούν να την σταματήσουν», σημείωσε ο Celik.

abd_2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης