Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar (Τουρκία): Αδιάλλακτοι οι Έλληνες για το Κυπριακό – Έχουν εμμονή στο σημερινό status quo

Akar (Τουρκία): Αδιάλλακτοι οι Έλληνες για το Κυπριακό – Έχουν εμμονή στο σημερινό status quo
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας ως εγγυήτρια χώρα είπε ο Akar
Σχετικά Άρθρα
Πυρά κατά της Ελλάδας για τη στάση της στο Κυπριακό εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Hulusi Akar, ο οποίος κατηγόρησε την ελληνική πλευρά για αδιαλλαξία και εμμονή στο σημερινό status quo.
O Akar υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει «άψογα το καθήκον της» ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και ότι θα συνεχίσει να το πράττει.
«Ο αποτελεσματικός και de facto εγγυητικός ρόλος της Τουρκίας και η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο είναι η κόκκινη γραμμή μας και είναι απαραίτητη.
Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων στον δίκαιο σκοπό τους.
Στις προσπάθειές μας για την ΤΔΒΚ, δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία απάντηση σε όλες τις προτάσεις για λύση που έχουμε υποβάλλει» ανέφερε ο Akar τονίζοντας ότι οι Έλληνες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διαχωρίσουν τον τουρκικό πληθυσμό εκεί με μια «ασυμβίβαστη στάση».
«Οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της τουρκικής παρουσίας και να αποδεχθούν το δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια και ευημερία», επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, αναφέροντας ότι αναμένουμε από τρίτους να είναι αντικειμενικοί και αμερόληπτοι για το Κυπριακό, να εγκαταλείψουν τη στρατηγική τύφλωση και να αποδεχτούν τα δικαιώματα και τα δίκαια των Τουρκοκυπρίων.
Επιπλέον, σημείωσε ότι ούτε η Τουρκία, ούτε η ΤΔΒΚ επιτρέπουν την παραβίαση των δικαιωμάτων τους στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.
«Κανείς δεν πρέπει να αντιλαμβάνεται τις δηλώσεις μας για «συνάντηση και διάλογο» ως αδυναμία.
Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται πάντα δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας στον δίκαιο σκοπό τους» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης