Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα θέλει καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά είναι έτοιμη ν' αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα θέλει καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά είναι έτοιμη ν' αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως τον τελευταίο καιρό αμφισβητείται ευθέως η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας

Σχετικά Άρθρα
Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.
Όπως τόνισε ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, βασικό ζήτημα είναι πώς θα πορευτεί ολόκληρος ο κόσμος μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, τα οποία ανοίγουν τον δρόμο γεωστρατηγικών ανακατατάξεων με την δημιουργία νέων σφαιρών επιρροής. «Εκεί πρέπει να δούμε με αντικειμενικότητα και ακρίβεια και το στίγμα της χώρας μας», επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας όσον αφορά στην ένταση που προκαλεί η τουρκική πλευρά ότι ο Bahceli «είναι γνωστό ότι είναι ένας ακραίος εξτρεμιστής, εθνικιστής, ανθέλληνας, με την έννοια ότι βλέπει πάντα στην Ελλάδα τον παλιό εχθρό που θέλει να τον κάνει και καινούριο εχθρό. Απευθύνεται στο εκλογικό του κοινό, βλέπει δημοσκοπικά να καταρρέει και όσο καταρρέει, ισχυροποιεί και ανεβάζει τους εθνικούς τόνους. Το συμμερίζεται αυτό ο Erdogan; Κατά τη γνώμη μου πολύ σωστά ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον Τούρκο πρόεδρο», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο τον φέρνει στην ανάγκη να εξηγήσει την πολιτική του.

Αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας

«Τον τελευταίο καιρό αμφισβητείται ευθέως η εθνική μας κυριαρχία», τόνισε ο πρώην Επίτροπος, διαχωρίζοντας τη σημασία της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων. «Εμείς είμαστε μια ήπια δύναμη, σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή, θέλουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας και πολύ ορθά ο κ. Μητσοτάκης δεν κλείνει αυτή την πόρτα. Από την άλλη μεριά όμως, είμαστε και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο», σημείωσε. Σε σχέση με την φημολογία για την προσάρτηση των Κατεχομένων, ο κ. Αβραμόπουλος εκτίμησε πως ο Erdogan δεν θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, καθώς αυτή την στιγμή θα οδηγούσε σε μια προσομοίωση του Κυπριακού με το Ουκρανικό. «Επειδή τον τελευταίο καιρό ο Erdogan επιχειρεί μια ολική επαναφορά στην γραμμή της Δύσης, δεν θα ήθελε να την προκαλέσει», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης