Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκικά βέλη μέσω... Φινλανδίας και Σουηδίας - Cavusoglu: Και η Ελλάδα καθυστέρησε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Τουρκικά βέλη μέσω... Φινλανδίας και Σουηδίας - Cavusoglu: Και η Ελλάδα καθυστέρησε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ήταν η αιτία που καθυστέρησε την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα

Στο στόχαστρο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, μπήκε για ακόμα μία φορά η Ελλάδα, με αφορμή τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ των αιτημάτων ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τους υπουργούς Εξωτερικών της Πολωνίας και της Ρουμανίας στην Άγκυρα, o Cavusoglu είπε ότι κι άλλες χώρες έχουν φέρει κατά καιρούς προσκόμματα στο ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα με την «Μακεδονία», όπως αποκάλεσε τη «Βόρεια Μακεδονία».
Ο ίδιος, σύμφωνα με το sigmalive.gr, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ήταν η αιτία που καθυστέρησε την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, επειδή απαιτούσε από μία άλλη χώρα να αλλάξει το όνομά της. «Πόσα χρόνια κράτησε η ένταξη της Μακεδονίας; 11 χρόνια. Γιατί χρειάστηκαν 11 χρόνια; Γιατί η Ελλάδα ζήτησε από τη Μακεδονία να αλλάξει το όνομά της. Έγινε Βόρεια Μακεδονία. Μετά από αυτό μπόρεσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ αλλά χρειάστηκαν 11 χρόνια. Επομένως, εμείς δεν θέλουμε από μια χώρα, καμία χώρα, να αλλάξει το όνομά της» είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια όπως είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, η Τουρκία αναμένει η Σουηδία και η Φινλανδία να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες και να σταματήσουν να παρέχουν στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ώστε η Άγκυρα να άρει τις αντιρρήσεις της για την ένταξη των δύο αυτών χωρών στο ΝΑΤΟ.
«Το αίτημά μας είναι απολύτως θεμιτό, σαφές και ξεκάθαρο. Αυτές οι χώρες υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Και πρέπει επίσης να άρουν τους περιορισμούς εναντίον μας στην αμυντική βιομηχανία. Δεν μπορούν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις εναντίον φίλων και συμμάχων. Αλλά δυστυχώς υπάρχουν τέτοιες χώρες εντός του ΝΑΤΟ. Αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνονται μόνο εναντίων εχθρών, αλλά ούτε κι εναντίον εχθρών.
Είμαστε αρκετά σαφείς και ακριβείς. Ελπίζω η Φινλανδία και η Σουηδία να μας κατάλαβαν πολύ καλά. Άλλα κράτη μέλη θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνουν αυτές τις δύο χώρες προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου, ελπίζουμε ότι αυτές οι προσδοκίες θα εκπληρωθούν με συγκεκριμένο τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης