Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

O Erdogan απορρίπτει τις αποφάσεις Putin για Donetsk και Luhansk - Ζητά συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο

O Erdogan απορρίπτει τις αποφάσεις Putin για Donetsk και Luhansk - Ζητά συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο
Η Τουρκία απορρίπτει ως «απαράδεκτες» την απόφαση Putin για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας Donetsk και Luhansk
Σχετικά Άρθρα

Κατά της Ρωσίας όσον αφορά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Donetsk και του Luhansk τάσσεται η Τουρκία, καλώντας τη Μόσχα να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
«Βρίσκουμε την απόφαση της Ρωσίας απαράδεκτη και την απορρίπτουμε» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. «Με αυτή την ευκαιρία, τονίζουμε τη δέσμευση μας για τη διατήρηση της πολιτικής ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και καλούμε όλα τα μέρη να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική και τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».
Σύμφωνα με τον τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, επρόκειτο να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky.
«Θεωρούμε αυτή την απόφαση απαράδεκτη. Καλούμε τις ενδιαφερόμενες πλευρές να επιδείξουν σύνεση και να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο», επεσήμανε ο Erdogan στο περιθώριο επίσημης επίσκεψής του στη Σενεγάλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει πουλήσει οπλισμένα drones στο Κίεβο και έχει επιδιώξει να αυξήσει τη συνεργασία σε αμυντικά και οικονομικά θέματα.
Την ίδια στιγμή, όμως, ο Erdogan έχει ενισχύσει σημαντικά τη συνεργασία του με τη Ρωσία για να βοηθήσει να μετατραπεί η Τουρκία σε μια περιφερειακή δύναμη χωρίς δυτική κηδεμονία. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία παρέλαβε ρωσικούς πυραύλους αεράμυνας S-400 το 2019, προκαλώντας αντιδράσεις στο ΝΑΤΟ. Η αγορά ώθησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να απαγορεύσουν στην Άγκυρα ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και αγοράς μαχητικών αεροσκαφών F-35 stealth.
Η Ρωσία παρέχει επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στην τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, στην οποία ο Erdogan βασίζεται φέτος για να βοηθήσει στην ενίσχυση της εύθραυστης λίρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης