Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας για δηλώσεις Erdogan: Πολύ περίεργο που η Τουρκία άρχισε τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, αυτή την περίοδο

Δένδιας για δηλώσεις Erdogan: Πολύ περίεργο που η Τουρκία άρχισε τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, αυτή την περίοδο
Ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε στις δηλώσεις Erdogan για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με τον Φιλανδό ομόλογο του
Σχετικά Άρθρα
Τους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, για την αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών αλλά και τις απειλές πως εάν η Αθήνα δεν αλλάξει στάση, τότε θα υψώσει το θέμα στο «υψηλότερο ζήτημα», απορρίπτει η Αθήνα.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συνέδεσε την τουρκική προκλητικότητα με την ουκρανική κρίση και υπογράμμισε ότι πρόκειται για απαράδεκτες δηλώσεις.
«Πρέπει να πω ότι αυτή τη στιγμή, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την αλληλεγγύη και τη συνοχή της Δυτικής Συμμαχίας, σε μια περίοδο που αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να καταδειχθεί με κάθε μορφή, είναι πολύ περίεργο ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος, αποφάσισε να ξεκινήσει μια σειρά από προκλητικές και παράνομες ενέργειες εναντίον ενός άλλου κράτους-μέλους, της Ελλάδας» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών από το Ελσίνκι μετά τη συνάντηση του με τον Φιλανδό ομόλογο του.
Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας χαρακτήρισε, από το Ελσίνκι, εντελώς απαράδεκτες τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία νησιών του Αιγαίου. «Δεν είναι απλώς απαράδεκτες για εμάς. Έχουν απορριφθεί από την ΕΕ, από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ άλλων», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα επιδιώκει μεν τον διάλογο με την Τουρκία αλλά έναν διάλογο βασισμένο στο Διεθνές Δίκαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης