Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα επίθεση από Erdogan: Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο - Τεράστιο νεκροταφείο η Μεσόγειος

Νέα επίθεση από Erdogan: Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο - Τεράστιο νεκροταφείο η Μεσόγειος

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες στο Αιγαίο

Σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της χώρας μας απέναντι στους πρόσφυγες.
«Πολλές χώρες απλώς παρακολουθούν τη Μεσόγειο να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο νεκροταφείο. Δεν δείχνουν καμία αντίδραση όταν η Ελλάδα βυθίζει βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο. Δεν ακούσαμε και δεν ακούμε ούτε μια επικριτική δήλωση για αυτές τις τραγωδίες που βλέπουμε καθημερινά στις τηλεοπτικές οθόνες, ακόμη και από εκείνους που μιλούν με τη γλώσσα των κυρώσεων, ακόμη και για ζητήματα που έχει δίκιο η χώρα μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Οι δηλώσεις Erdogan έγιναν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σήμερα. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως έχει ξεχάσει τα επεισόδια στο Έβρο τον Φεβρουάριο του 2020, όταν η Τουρκία προχώρησε σε άνοιγμα των συνόρων προς την Ελλάδα για περάσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες μετανάστες έφθασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου. Η διακίνηση έγινε μέσω λευκών λεωφορείων και ταξί, που -σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες- μισθώνονταν από την τουρκική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης