Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες προκλήσεις από Akar - Υπενθυμίζει τη Μικρασιατική Καταστροφή: Βλαβερός ο έρωτας για τα εξοπλιστικά - Πρέπει να κοιτάς το μπόι σου

Νέες προκλήσεις από Akar - Υπενθυμίζει τη Μικρασιατική Καταστροφή: Βλαβερός ο έρωτας για τα εξοπλιστικά - Πρέπει να κοιτάς το μπόι σου
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων
Σχετικά Άρθρα

Τα βέλη του κατά της Ελλάδας εκτόξευσε -για ακόμα μία φορά- ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, ο οποίος -σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την πραγματικότητα- εμφανίζει την Τουρκία ως εγγυητή ειρήνης και υποστηρίζει ότι οι διμερείς συμφωνίες της Ελλάδας προκαλούν ρωγμές στο ΝΑΤΟ.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη του στη Hurriyet, ο Akar αναφέρει ότι οι διμερείς συμμαχίες της Ελλάδας θα προκαλέσουν ζημιά και ρωγμές στο ΝΑΤΟ και πως δεν είναι λογικό «να μην κοιτάς τον μπόι σου και την ισχύ σου».
«Στη Μεσόγειο κάποιες χώρες δεν κοιτάζουν το μπόι τους και την ισχύ τους και προσπαθούν να αναλάβουν κάποιους ρόλους», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στο στόχαστρο του Akar βρέθηκε και η Γαλλία καθώς «προσπαθεί να συμμαχήσει με την Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα αλλά την προμηθεύει και με όπλα δημιουργώντας ζημιά και στο ΝΑΤΟ και στην Ελλάδα».

Αντιδράσεις για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας

Έντονη ήταν η αντίδραση και για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, με τον Akar να υπενθυμίζει τη... Μικρασιατική Καταστροφή.
«Η Ελλάδα έχει μεγάλο σεβντά με τους εξοπλισμούς για τα εξοπλιστικά. Επιδιώκουν να εξοπλίζονται με την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση της Γαλλίας. Ονειρεύονται. Αλλά αυτός ο έρωτας είναι ένας πολύ βλαβερός έρωτας. Δεν είναι δυνατόν να εξασφαλίσουν οικονομική στήριξη για τα όπλα που αγόρασαν. Αυτό επιδεινώνει τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού λαού. Αυτός ο έρωτας για τους εξοπλισμούς δεν ωφελεί κανέναν.
Δεν έχει κανένα νόημα να είναι αριθμητικά ισοδύναμοι με την Τουρκία ούτως ή άλλως. Γιατί τα μαθηματικά και η ιστορία το αποδεικνύουν. Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9 Σεπτεμβρίου 1922.
Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία. Εμείς λέμε να υπάρχει ειρήνη αντί για εξοπλισμούς. Ας συναντηθούν οι υπουργοί Τουρισμού Τουρκίας και Ελλάδας, ας μιλήσουν για το πώς να έρθουν περισσότεροι τουρίστες και πώς μπορούν να έρθουν. Μακάρι ο τουρκικός λαός και ο ελληνικός λαός να ζήσουν σε ευημερία», ευχήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης