Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ανυποχώρητος ο Erdogan: Θα εξορύξουμε ό,τι υπάρχει σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο - Αγορά 4ου γεωτρύπανου

Ανυποχώρητος ο Erdogan: Θα εξορύξουμε ό,τι υπάρχει σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο - Αγορά 4ου γεωτρύπανου

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, ο Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει και τέταρτο γεωτρύπανο

Σχετικά Άρθρα

Ανυποχώρητος όσον αφορά τις γεωτρήσεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, με φόντο τις πληροφορίες για αγορά και τέταρτο γεωτρύπανου.
«Τα τελευταία χρόνια ενεργούμε με τρόπο παραδειγματικό στις έρευνες και τις γεωτρήσεις. Έχουμε συμπεριλάβει τρία γεωτρύπανα και δυο πλοία σεισμικών ερευνών στον στόλο μας κι έχουμε κάνει 14 γεωτρητικές επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν είχαμε θετικά μηνύματα από τις έρευνες μέχρι πρόσφατα, όμως αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και φτάσαμε στις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην ιστορία της Μαύρης Θάλασσας. Η Τουρκία περνάει σε άλλο επίπεδο, ελπίζουμε πως θα ξεκινήσουμε τη χρήση των ευρημάτων αερίου το 2023. Θα μοιραστούμε το αέριο με τους πολίτες μας» είπε ο Erdogan κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τα ενεργειακά προγράμματα της Τουρκίας,
Και συνέχισε: «Θα βρούμε και θα εξορύξουμε ό,τι υπάρχει στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο. Η αντιπολίτευση λέει πως φοβόμαστε. Όσα κι αν λέτε, εμείς θα αυξήσουμε τον αριθμό των γεωτρύπανων και των ερευνητικών πλοίων μας, είτε το θέλετε είτε όχι».

Αγορά τέταρτου γεωτρύπανου

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, η Τουρκία θα αγοράσει νέο γεωτρύπανο, αυτή τη φορά από τη Νότια Κορέα. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Άγκυρα συζητούσε και με νορβηγική εταιρεία. Ωστόσο, η συμφωνία δεν προχώρησε, καθώς η εταιρεία ανησυχούσε για τυχόν προβλήματα που θα προέκυπταν εάν η Τουρκία το χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.
Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία στράφηκε στη Νότια Κορέα, που δεν έχει κανένα πρόβλημα εάν το γεωτρύπανό της κατευθυνθεί στη Μαύρη Θάλασσα ή την Μεσόγειο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες το γεωτρύπανο θα είναι 7ης γενιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης