Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διπλωματικές πηγές: Ρητή αναφορά του Κινέζου ΥΠΕΞ στο Δίκαιο της Θάλασσας - H συνάντηση με τον Ν. Δένδια

Διπλωματικές πηγές: Ρητή αναφορά του Κινέζου ΥΠΕΞ στο Δίκαιο της Θάλασσας - H συνάντηση με τον Ν. Δένδια
Ρητή αναφορά του Κινέζου ΥΠΕΞ στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά τη συνάντησή του με τον Ν. Δένδια, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές
Κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι (Wang Yi), αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα της κινεζικής νομοθεσίας σχετικά με την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Νότιο Σινική Θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία που η Ελλάδα, ως ναυτική χώρα, αποδίδει στο σημείο αυτό και ζήτησε να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες, τόνισαν διπλωματικές πηγές.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών στην απάντησή του, τόνισε ότι η κινεζική νομοθεσία είναι συμβατή και σέβεται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Σχετική αναφορά για το σεβασμό της εν λόγω Σύμβασης έκανε μάλιστα και κατά τις δημόσιες δηλώσεις του με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών μετά το πέρας της συνάντησης.

N. Δένδιας: Η Ελλάδα πύλη εισόδου από την Ασία προς την Ευρώπη

«Είχαμε την ευκαιρία με τον κύριο Υπουργό να εξετάσουμε τη συνεργασία στον πολιτισμό και τον τουρισμό, υπό το φως της έναρξης του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας–Κίνας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Κινέζο ομόλογό του. 
«Συζητήσαμε σήμερα για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών και για τις προοπτικές περαιτέρω επενδύσεων στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης Συνολικής Στρατηγικής Σχέσης Ελλάδος – Κίνας.

Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου από την Ασία προς την Ευρώπη, ενεργειακό κόμβο με την κατασκευή, μάλιστα, και του νέου σταθμού υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη και των διασυνδετήριων αγωγών», τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης