Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Η τουρκική παραβατικότητα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Δένδιας: Η τουρκική παραβατικότητα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών έκαβε λόγο για παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία

Σχετικά Άρθρα
Η τουρκική παραβατικότητα έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο στο Λουξεμβούργο.
«Προσβλέπω στο σημερινό Συμβούλιο στην ενημέρωση που θα κάνει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, για την τουρκική παραβατικότητα στις κυπριακές Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, αλλά και την παραβατικότητα της Τουρκίας έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άλλωστε, αυτό συνδυάζεται με τις παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες», ανέφερε ο κ. Δένδιας.
Εξάλλου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι παρέθεσε πρωινό εργασίας στην υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Najla El Mangoush, με τη συμμετοχή και άλλων υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ. Σε αυτήν τη συνάντηση, όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, συζητήθηκαν όλες οι πολύπλευρες παράμετροι της κατάστασης στη Λιβύη και η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η ΕΕ για την ομαλοποίηση της κατάστασης, για τις προσεχείς εκλογές και για τη γρήγορη αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης