Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επιμένει για τη Γαλάζια Πατρίδα η Τουρκία - Στην υφαλοκρηπίδα μας οι έρευνες του Oruc Reis - Προκλητικοί χάρτες

Επιμένει για τη Γαλάζια Πατρίδα η Τουρκία - Στην υφαλοκρηπίδα μας οι έρευνες του Oruc Reis - Προκλητικοί χάρτες

Απαντώντας στην αντιπολίτευση, το τουρκικό υπουργείου Άμυνας επιμένει στη θεωρία της Γαλάζιας Πατρίδας

Σχετικά Άρθρα
Στη θεωρία της Γαλάζιας Πατρίδας επιμένει η Τουρκία αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν για αποφυγή μονμερών ενεργειών.
Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι «η κυβέρνηση με τις νέες έρευνες του Oruc Reis υποχωρεί», το τουρκικό υπουργείο Άμυνας της χώρας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «συνεχίζουμε κανονικά στη Γαλάζια Πατρίδα». Μάλιστα, παρουσίασε και χάρτες με την... τουρκική υφαλοκρηπίδα.
Xartis1.png

Xartis2.png

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

«Οι ειδήσεις που μεταδόθηκαν σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια, ενώ περιέχουν παραπλανητικές εκτιμήσεις σχετικά με τη NAVTEX που ανακοινώθηκε για τις δραστηριότητες του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis.
Στο πλαίσιο της συλλογής σεισμικών δεδομένων για λογαριασμό της εταιρείας Τουρκικών Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) και των δραστηριοτήτων γεώτρησης, οι ερευνητικές και γεωτρητικές δραστηριότητες από τα σκάφη Oruc Reis στη Μεσόγειο και το Μπάρμπαρος Χαϊρεντίν Πασά στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και από τα γεωτρύπανα Φατίχ και Κανουνί και το πλοίο Denar-2 συνεχίζονται υπό τη συνοδεία και τον έλεγχο των δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας μας.
Οι περιοχές για τις τρέχουσες δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης καθορίζονται σύμφωνα με τις επιστημονικές, τεχνικές προϋποθέσεις και ανάγκες, σύμφωνα με την υφαλοκρηπίδα μας (Εικόνα-1), όπως αυτή καθορίζεται στη Συμφωνία Καθορισμού Υφαλοκρηπίδας που υπογράψαμε με την ΤΔΒΚ το 2011, και τα όρια της οποίας κοινοποιήθηκαν στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020. Σε αυτό το πλαίσιο, καθορίζεται κι η περιοχή για τις έρευνες του Oruc Reis στα νοτιοδυτικά του κόλπου της Μερσίνας (Εικόνα-2) με την έκδοση της NAVTEX.
Όταν εξετάσει κανείς το πεδίο εφαρμογής (της Navtex), είναι σαφές ότι οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν είναι εντελώς αναληθείς.
Σε μια τέτοια περίοδο, οπότε οι δραστηριότητες στη Γαλάζια Πατρίδα βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, υπό το συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων και οργανισμών, υπάρχει ένα υποκείμενο κίνητρο, αν όχι άγνοια, πίσω από τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν το ευγενές μας έθνος και να βλάψουν τις εθνικές μας ενέργειες.
Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως γίνεται μέχρι τώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης