Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αρχίζει η διεθνής άσκηση Ειδικών Δυνάμεων «Hercules»

tags :
Αρχίζει η διεθνής άσκηση Ειδικών Δυνάμεων «Hercules»
Αρχίζει η διεθνής άσκηση Ειδικών Δυνάμεων «Hercules» στην Αττική
Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάδα φιλοξενεί από σήμερα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, έως και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, τη διεθνή άσκηση Ειδικών Δυνάμεων «Hercules» στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Είναι η πρώτη φορά που στη συγκεκριμένη άσκηση συμμετέχουν η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία.
Όπως αναφέρουν πηγές του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η άσκηση με τη συμμετοχή αραβικών χωρών είναι ενδεικτική των νέων συμμαχιών που προωθεί σε διπλωματικό επίπεδο η Ελλάδα.
Συμμαχίες που υποστηρίζονται εμπράκτως τόσο σε επίπεδο άμυνας όσο και στρατιωτικής συνεργασίας από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων.
Έως τώρα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει αρκετές συνεκπαιδεύσεις με μονάδες της Αιγύπτου. Αντίστοιχα, προσωπικό των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της πατρίδας μας έχει επισκεφθεί το Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για εκπαίδευση.
Αναφορικά με τη Σαουδική Αραβία, δεν υπήρξε ποτέ έως τώρα ανάλογη επαφή σε επίπεδο κοινών ασκήσεων Ειδικών Δυνάμεων, ενώ σημειώνεται ότι δεν υφίσταται συμφωνία για πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας.
Μετά τις πρόσφατες συνεκπαιδεύσεις της Πολεμικής Αεροπορίας με την αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας, οι Ειδικές Δυνάμεις της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε κοινές ασκήσεις με μονάδες του σαουδαραβικού στρατού στο πλαίσιο της «Hercules».
Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης στο στρατόπεδο «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη» στο Μεγάλο Πεύκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης