Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Προς συμφωνία με την Τουρκία για την προμήθεια και νέας συστοιχίας S-400

Ρωσία: Προς συμφωνία με την Τουρκία για την προμήθεια και νέας συστοιχίας S-400
Δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της ρωσικής κρατικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας και εξαγωγών οπλικών συστημάτων
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία και η Τουρκία ολοκληρώνουν τις συνομιλίες με αντικείμενο το νέο συμβόλαιο για την πώληση και δεύτερης συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, καθώς έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας και εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport Alexander Mikheyev σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021.
«Ολοκληρώνονται οι συνομιλίες, έχει διαμορφωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, έχει εκπονηθεί το πρόγραμμα τεχνολογικής συνεργασίας στο έργο αυτό, και ως εκ τούτου αναμένουμε να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό τους προσεχείς μήνες», δήλωσε ο Mikheyev.

Δηλώσεις Çavuşoğlu

Τον Απρίλιο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα διεξάγει συνομιλίες με την Μόσχα για την αγορά δεύτερης συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.
Η Ρωσία κι η Τουρκία είχαν υπογράψει συμφωνία για την αγορά συστοιχίας του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 το 2017, η οποία παραδόθηκε στην Άγκυρα στο διάστημα καλοκαιριού-φθινοπώρου του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης