Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Cavusoglu ζητά από τις ΗΠΑ την αποστολή των πυραύλων Patriot για τις επιχειρήσεις στη Συρία

Ο Cavusoglu ζητά από τις ΗΠΑ την αποστολή των πυραύλων Patriot για τις επιχειρήσεις στη Συρία
Η Άγκυρα θέλει τους πυραύλους Patriot για τις επιχειρήσεις που διεξάγουν οι τουρκικές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας
Μετά την πολύμηνη διπλωματική ένταση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ λόγω της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Άγκυρα, η Τουρκία επιστρέφει στην εξοπλιστική ομπρέλα των ΗΠΑ με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Cavusoglu να ζητά σήμερα (29/2) από τις ΗΠΑ την αποστολή των Αμερικανικών πυραύλων Patriot.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ντόχα του Κατάρ, όπου  συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Mike Pompeo δηλωσε ότι "η Άγκυρα θέλει να στείλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες πυραύλους Patriot στην Τουρκία ως ενισχύσεις για τις επιχειρήσεις που διεξάγουν οι τουρκικές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας".
Από τις επιχειρήσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, που ενισχύονται στρατιωτικά από τη Ρωσία, έχουν σκοτωθεί 55 Τούρκοι στρατιώτες αυτόν τον μήνα στη Συρία. Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan απειλεί ότι θα απωθήσει τον συριακό στρατό αν δεν υποχωρήσει στις προκαθορισμένες γραμμές του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης