Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

HΠΑ: Στη Γερουσία το ν/σ για την αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα

HΠΑ: Στη Γερουσία το ν/σ για την αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας το νέο ν/σ για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας

To επόμενο «κρίσιμο» βήμα στη πορεία του νέου νομοσχεδίου για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας θα λάβει χώρα την Τρίτη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
Ειδικότερα, ο Νόμος περί Άμυνας και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας 2021, όπως ονομάζεται επίσημα, θα τεθεί για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής.
Αν τελικώς υπερψηφιστεί, θα ανοίξει πλέον ο δρόμος για την κατάθεση του προς ψήφιση στην ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας.
Υπενθυμίζεται ότι το διακομματικό νομοσχέδιο που φέρει τις υπογραφές του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Robert Menendez, και του γερουσιαστή Marco Rubio, επιχειρεί να κάνει το επόμενο βήμα για την περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας.
Υπό αυτό το πρίσμα, φιλοδοξεί να οικοδομήσει πάνω στη δυναμική που δημιούργησε ο νόμος East Med Act.
Ως εκ τούτου, προβλέπει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αλλά και για τη υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης