Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος: Πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας η Ελλάδα σε μια περιοχή που κυριαρχείται από ρευστότητα

Παναγιωτόπουλος: Πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας η Ελλάδα σε μια περιοχή που κυριαρχείται από ρευστότητα

«H διατήρηση της Ανεξαρτησίας της χώρας, στο διάβα των διακοσίων ετών που γιορτάζουμε φέτος, δεν έγινε δίχως κόπους και θυσίες», υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος

«H Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια εποχή αλλαγών και σε μια περιοχή που κυριαρχείται από ρευστότητα», ανέφερε από το Καβούρι ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρέστη την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, στην Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο των ΛΟΚ, στο Καβούρι.
Στην τελετή παρερεύθησαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, εκπρόσωποι των Κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και της Εκκλησίας.
Παρών στην τελετή ήταν και ο τελευταίος εν ζωή Ιερολοχίτης – Καταδρομέας Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας.
panagiotopoulos4.JPG
Παναγιωτόπουλος: Παραμένουμε εξωστρεφείς και προβάλλουμε τη σημαία της χώρας όπου κι αν αυτό απαιτηθεί

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως «βρισκόμαστε σήμερα εδώ με σεβασμό στην εκδήλωση μνήμης και τιμής υπέρ των Πεσόντων Καταδρομέων προκειμένου να αποτίσουμε φόρο τιμής και να προσευχηθούμε για την ανάπαυση των Αξιωματικών και των Οπλιτών των Δυνάμεων Καταδρομών που έπεσαν εν πολέμω. Η αυτοθυσία τους είναι οδηγός, ηθική και ιερή παρακαταθήκη. Έχοντας αυτή ως φάρο και πυξίδα, συνεχίζουμε την προσπάθεια για χαλύβδωση της Εθνικής Κυριαρχίας μας και διατήρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας μας».
Αφού σημείωσε πως «η διατήρηση της Ανεξαρτησίας της χώρας, στο διάβα των διακοσίων ετών που γιορτάζουμε φέτος, δεν έγινε δίχως κόπους και θυσίες», υπογράμμισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις, αφοσιωμένες στο καθήκον τους, είναι εγγυήτριες της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Οι Ειδικές Δυνάμεις αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια αυτή. Συμβάλλουν, διαχρονικά και καθοριστικά, στην αύξηση της αποτροπής και στη διατήρηση ισχυρών και αξιόπιστων Ενόπλων Δυνάμεων, ικανών να ανταπεξέλθουν σε κάθε πρόκληση ή απειλή».
«Με το αξιόμαχο του αμυντικού συστήματος μας, παραμένουμε εξωστρεφείς και προβάλλουμε τη σημαία της χώρας όπου κι αν αυτό απαιτηθεί. Ανυψώνουμε το διεθνές κύρος μας και αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια εποχή αλλαγών και σε μια περιοχή που κυριαρχείται από ρευστότητα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Να εκσυγχρονίζονται συνεχώς οι Ειδικές Δυνάμεις

Ανέφερε ακόμη ότι «στο σύγχρονο μεταβαλλόμενο περιβάλλον απειλών ασφαλείας, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων προσδιορίζεται όλο και λιγότερο από το ποσοτικό, αλλά όλο περισσότερο από το ποιοτικό στοιχείο. Άρα χρειαζόμαστε -και πάντα ιστορικά αυτή τη συνθήκη έχει να αντιμετωπίσει η χώρα- λιγότερους αλλά καλύτερους, πιο γρήγορους, πιο κινητικούς, πιο έτοιμους, συνεπώς αρτιότερα εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους. Αυτήν ακριβώς τη συνθήκη, στην οποία ευδοκιμούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Για το λόγο αυτό απαιτείται όπως οι Ειδικές Δυνάμεις να εκσυγχρονίζονται συνεχώς. Μεταξύ άλλων λοιπόν -και δεχόμενοι ευχαρίστως την εισήγηση κατά το σχεδιασμό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Γενικού Επιτελείου- υλοποιήσαμε την αναδιοργάνωση της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με τη σύσταση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται περαιτέρω η διακλαδικότητα, η αποτελεσματικότητα και η μαχητική τους ικανότητα».
Συμπλήρωσε πως «ο αγώνας συνεχίζεται ώστε να εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές, τα υλικά και τα μέσα τους, παρέχοντας τις απαραίτητες συνθήκες στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων. Αναβαθμίζουμε την εκπαίδευση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, εκτελώντας πολλαπλές συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις με στρατηγικούς συμμάχους και εταίρους, αυξάνοντας την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε και τις δυνατότητές μας, όπως και το συνολικό αξιόμαχο (και την εξαιρετική ποιότητα) των Ενόπλων Δυνάμεων» .
Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέληξε λέγοντας πως «η θυσία και ο αγώνας των πεσόντων Καταδρομέων αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλες τις γενιές των Ελλήνων Καταδρομέων, ενώ η παρακαταθήκη τους θα εμπνέει για πάντα».
«Το δέντρο της ελευθερίας ποτίζεται με αίμα Ηρώων πάντα προκειμένου να μεγαλώνει. Στην Ελλάδα, αυτό το δέντρο το έχουν ποτίσει αναρίθμητοι Ήρωες γι’ αυτό και μεγαλώνει πάντα, βλαστίζει και ανθίζει», είπε χαρακτηριστικά ολοκληρώνοντας την ομιλία του.
panagiotopoulos2_1.JPG
panagiotopoulos3_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης