Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Ο Cavusoglu έβαλε τον Δένδια στη θέση του - Δεν μπορούσε να παραμείνει σιωπηλός

Erdogan: Ο Cavusoglu έβαλε τον Δένδια στη θέση του - Δεν μπορούσε να παραμείνει σιωπηλός
Αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον Νίκο Δένδια, ο Erdogan έκανε λόγο για «ζεστή» ατμόσφαιρα
Σχετικά Άρθρα
Δυσφορία φαίνται πως προκάλεσε στον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, η αντίδραση του Νίκου Δένδια στους ισχυρισμούς του Τούρκου ομολόγο του, Mevlut Cavusoglu, όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο αλλά για τα περί τουρκικής μειονότητας και αποστρατιωτικοποίησης νησιών.
«Ο υπουργός Εξωτερικών μας έβαλε τον Δένδια στη θέση του, αντιδρώντας στη στάση του» δήλωσε ο Erdogan τη στιγμή που κατά κοινή ομολογία ο Νίκος Δένδιας δεν άφησε αναπάντητη καμία πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας.
«Ο Cavusoglu δεν μπορούσε να παραμείνει σιωπηλός» συμπλήρωσε ο Erdogan.
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε ότι «η Ελλάδα ακόμα διορίζει μόνη της τον Μουφτή στην Δυτική Θράκη λες και είναι δημόσιος υπάλληλος ενώ το Πατριαρχείο επιλέγει τους αξιωματούχους του μέσω της Ιεράς Συνόδου», θέτοντας για ακόμα μια φορά θέμα δυτικής Θράκης και τουρκικής μειονότητας.
O Erdogan ισχυρίστηκε ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης δεν δίνει το δικαίωμα στην Αθήνα να διορίζει Μουφτή».
Όσον αφορά τη συνάντηση του με τον Νίκο Δένδια, ο Erdogan έκανε λόγο για «ζεστή ατμόσαιρα» λέγοντας χαρακτηριστικά: «είχαμε μια καλή και ζεστή συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και μάλιστα του είπα να μην αφήσει κανείς να μπει ανάμεσά μας αλλά κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών μας εισέπραξε μια άλλη συμπεριφορά»

Ο έντονος διάλογος Δένδια - Cavusoglu

H κόντρα των δύο υπουργών Εξωτερικών άρχισε όταν ο Νίκος Δένδιας απάντησε στη δήλωση Cavusoglu περί τουρκικής μειονότητας, τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει κάνει 400 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, ενώ τόνισε ότι για να γίνει η Τουρκία μέλος της ΕΕ θα πρέπει να αποδεχθεί το δίκαιο της θάλασσας. Επίσης, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει μαθήματα στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό μετά επεισόδια στον Έβρο.
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας επεσήμανε στον Τούρκο ομόλογο του ότι «η ΕΕ δεν είναι τρίτος αλλά η οικογένεια μας».
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε -ξανά- ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, λέγοντας ότι η Τουρκία εμμένει στην αρχή του δίκαιου διαμοιρασμού και θέτοντας θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών.
Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο, ο Νίκος Δένδιας είπε στα νησιά υπάρχουν στρατός διότι απειλούνται, ενώ καταλήγοντας είπε απευθυνόμενος στον Cavusoglu: «Ελπίζω η αντιπαράθεση να μην σε οδηγήσει να ματαιώσεις την πρόσκληση για δείπνο. Πεινάω εξαιρετικά».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης