Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος (YΠΕΘΑ): Τα ΕΑΣ δεν πωλούνται, αναβαθμίζονται - Ξεκινά η παραγωγή εθνικού τυφεκίου

Παναγιωτόπουλος (YΠΕΘΑ): Τα ΕΑΣ δεν πωλούνται, αναβαθμίζονται - Ξεκινά η παραγωγή εθνικού τυφεκίου
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σενάριο πώλησης των ΕΑΣ
Σχετικά Άρθρα

Όχι μόνο δεν τίθεται θέμα πώλησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), αλλά αντιθέτως υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και αναβάθμισή τους, διαβεβαίωσε τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο πώλησης των ΕΑΣ, παρά υπάρχει σχέδιο επέκτασης και αναβάθμισης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με νέες παραγγελίες.

Παραγωγή του εθνικού τυφεκίου

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει από κοινού παραγωγή του εθνικού τυφεκίου με ξένη εταιρεία, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, "θα απογειώσει τις προοπτικές των ΕΑΣ".
Πρόκειται για ένα "φιλόδοξο πρόγραμμα" το οποίο έχει ορίζοντα υλοποίησης τα δύο χρόνια, ανέφερε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι σε αυτή τη φάση οι εταιρείες συμπαραγωγής αξιολογούνται από τα Γενικά Επιτελεία, με στόχο να προχωρήσει άμεσα το έργο.
Αναφορικώς με το σκέλος του ερωτήματος του κ. Τσίπρα, για το θέμα της μετεγκατάστασης στο Λαύριο των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στον Υμηττό, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, τόνισε ότι η εγκατάσταση θα εκτελεστεί κανονικά και δεν συνεπάγεται καμία αρνητική επίπτωση τόσο στην εφοδιαστική αλυσίδα των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στα προγράμματα που έχουν αναλάβει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης