Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Henry Kissinger: Ο Biden πρέπει να υποστηρίξει την επιτυχημένη και λαμπρή πολιτική του Trump στην Μέση Ανατολή

Henry Kissinger: Ο Biden πρέπει να υποστηρίξει την επιτυχημένη και λαμπρή πολιτική του Trump στην Μέση Ανατολή
Μεγάλα τα επιτεύγματα του Trump στην Μέση Ανατολή κατά τον Henry Kissinger....
Σχετικά Άρθρα

Ο Biden πρέπει να υποστηρίξει την επιτυχημένη και λαμπρή πολιτική του Trump στην Μέση Ανατολή, ανέφερε ο κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ και επί χρόνια υπουργός Εξωτερικών Henry Kissinger.
Αν και οι αναφορές του Kissinger αφορούν κυρίως το Ισραήλ και το Ιράν, ωστόσο και η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή.
Είναι γνωστό το δόγμα Kissinger ότι μεταξύ δύο φίλων χωρών οι ΗΠΑ θα δώσουν βάρος στην ισχυρότερη εν προκειμένω σε Ελλάδα και Τουρκία… στην Τουρκία.
Ο Kissinger δεν αναφέρθηκε στην Τουρκία αλλά προφανώς οι ΗΠΑ θα ασχοληθούν ειδικά με την Τουρκία το προσεχές διάστημα.
Όπως αναφέρει η Epoch Times, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Henry Kissinger ενημέρωσε τη διοίκηση του Προέδρου Joe Biden να συνεχίσει να υποστηρίζει την «λαμπρή» πολιτική στην Μέση Ανατολή που επιτεύχθηκε υπό την Προεδρία Trump.
Ο Kissinger, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών υπό την Προεδρία Nixon και Ford, έκανε τις παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια σεμιναρίου από το Ίδρυμα Richard Nixon που επικεντρώθηκε στην εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική.
Στο σεμινάριο συμμετείχε επίσης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Robert O΄Brien και ο πρώην αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Matt Pottinger.

Μεγάλα τα επιτεύγματα του Trump στην Μέση Ανατολή

Ο Kissinger παρομοίασε τα διπλωματικά επιτεύγματα του Trump στη Μέση Ανατολή με το άνοιγμα της Κίνας από τον Νίξον το 1972 και προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση Biden θα πρέπει να συνεχίσει την σκληρή πολιτική του Trump για το Ιράν.
Ο ίδιος χαρακτήρισε επίσης την «Συμφωνία Αβραάμ» της Προεδρίας Trump ως μια σημαντική εξέλιξη στις αραβο-ισραηλινές σχέσεις.
«Νομίζω ότι μια από τις μεγάλες επιτυχίες της προηγούμενης διοίκησης ήταν ότι είχαν επιτύχει δύο πράγματα στη Μέση Ανατολή», είπε ο Kissinger.
«Πρώτον ήταν να διαχωρίσουμε το παλαιστινιακό πρόβλημα από όλα τα άλλα προβλήματα, ώστε να μην καταστεί veto για όλα τα άλλα.
«Δεύτερον, να ευθυγραμμίσουμε τα σουνιτικά κράτη εναντίον των σιιτικών κρατών, που είναι το Ιράν, που ανέπτυξαν μια ικανότητα να τους απειλήσουν.
Νομίζω ότι αυτή ήταν μια λαμπρή ιδέα»
Οι σιίτες και οι σουνίτες είναι οι δύο θρησκευτικές τάσεις στο Ισλάμ.
Με την μεσολάβηση του πρώην Προέδρου Donald Trump, καθιερώθηκαν νέα πλαίσια συνεργασίας και εξομάλυνσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ και των αραβικών χωρών όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Σουδάν και το Μαρόκο.
Άνοιξε επίσης οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ του αραβικού κόσμου και του εβραϊκού κράτους και ενίσχυσε την άμυνα των κρατών του Κόλπου και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, κερδίζοντας υποψηφιότητες για τον βραβείο Νόμπελ ειρήνης του πρώην προέδρου.

Η στρατηγική ήταν λαμπρή

«Όλα αυτά ήταν μια λαμπρή ιδέα, η στρατηγική αυτή μόλις άρχισε», είπε ο Kissinger και προέτρεψε την κυβέρνηση Biden να υποστηρίξει την τρέχουσα πολιτική στη Μέση Ανατολή, η οποία ενισχύθηκε από τον Trump
«Ήταν ένας πρόεδρος που αντιμετώπισε προβλήματα εξωτερικής πολιτικής με μοναδικό τρόπο».
Peace-1228530509-600x380.jpg
...αλλά οι δημοκρατικοί άρχισαν τις παλαιές πρακτικές τους...

Ωστόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες στις 25 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές στην Βόρεια και Ανατολική Συρία στοχεύοντας μέρη που συνδέονται με σιίτες πολιτοφύλακες που υποστηρίζονται από το ιρανικό καθεστώς που πιστεύεται ότι εμπλέκονται σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον στόχων των ΗΠΑ στο Ιράκ.
Ο Biden ανακοίνωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέρχονται ή κινούνται για να επανενταχθούν στο σύμφωνο για τα πυρηνικά με το Ιράν, την Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ άλλων διεθνών συμφωνιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης